Еди Хърн: Най-вероятно Усик ще се бие за вакантната титла на WBO

Британският претендент Еди Хърн не смята, че Александър Усик трябва се бие с Анди Руиз или Антъни Джошуа, за да стане световен шампион в тежка категория.

Усик ще дебютира в кралската категория тази вечер в Чикаго, САЩ, когато ще се изправи срещу Чаз Уидърспуун.

Победителя от предстоящия реванш между Руиз и Джошуа на 7 декември в Саудитска Арабия ще трябва да избере дали да направи задължителна защита срещу претендента на IBF Кубрат Пулев или срещу претендента на WBO Усик.

Хърн очаква победителят да защитава титлата си първо срещу 38-годишния Пулев.

„Александър Усик трябва да се бие с победителя от реванша Джошуа-Руиз,“ каза Хърн. „Това е, което статута му го задължава да направи. Не очаквам той да проведе още един двубой през тази година. Такива боксьори, не се бият на всеки няколко месеца. Мисля, че Усик ще лети до Саудитска Арабия и ще гледа този бой.

Интересното сега е, че има двама задължителни претендента, на IBF и WBO, Кубрат Пулев и Александър Усик. Победителят от Джошуа-Руиз ще получи две писма за задължителна защита и в тях ше пише: ‘Трябва да изберете какво ще правите.’ Ако вие трябваше да изберете някой от тях, мисля, че щяхте да изберете Пулев.

Ще видим как ще изглежда Усик тази вечер. Но мисля, че той най- вероятно ще се бие за вакантната световна титла на WBO, защото ако победителят от реванша Джошуа-Руиз не се бие с него, ще трябва да я оваканти. Отново ще кажа, че всичко може да се случи. Джошуа няма да иска да се откаже от нито един колан. Но ако ме питате, остава да разберем какво ще е решението на Джошуа, ако победи Анди Руиз – има много въпроси без отговор за Усик в тежка категория. Но всички, които разбират от бокс, знаят той колко е добър. „
1 Коментар

  1. k октомври 12, 2019 11:37 pm  Отговор

    Май и Усик и Кобрата само ще спечелят от цялата работа. В крайна сметка целта на нашия винаги е била титлата на IBF.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *