Еди Хърн: Изпитвах съмнения във вината на Милър, сега съм отвратен

Промоутърът Еди Хърн е отвратен от новината, че претендентът в тежка категория Джарел Милър е дал втора положителна-допинг проба.

В сряда вечерта Милър заяви, че никога умишлено не е употребявал забранени стимуланти и планира да обжалва решението на Алетическата Комисия на щата Ню Йорк да не му издаде боксов лиценз преди битката със световния шампион на WBA (супер), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа.

Джарел Милър, който трябваше да се бие с Джошуа на 1 юни в Ню Йорк, написа на страницата си в инстрагам, че е бил съсипан, след като е научил новината за отказания му лиценз.

Но в петък стана ясно, че Милър е дал втора положителна допинг-проба – този път положително за HGH [хормон на разтежа].

Първата положителна допинг-проба, от 20 март, бе за забраненото вещество GW1516, което повишава издръжливостта и помага на спортистите да изгарят мазнините. Датата на втората проверка все още не е оповестена.

„Мога да потвърдя втората положителна проба. Аз съм отвратен. Изпитвате известни съмнения във вината на някого, а това е много трудно след първата положителна допинг-проба. А когато има втора положителна-проба е направо отвратително. В спорта няма място за това.

В известен смисъл съм щастлив – случилото се показа, че програмата на VADA за допинг-контрол работи и ще го държи далеч от ринга. „ЕйДжей“ ще се изправи срещу чист боксьор и ще го победи.“
2 коментара

  1. Иво април 20, 2019 3:54 am  Отговор

    Има и трети препарат EPO явно Милър е искал да стане железният човек 😀

  2. Митко април 20, 2019 1:40 pm  Отговор

    Те анаболите действат на същия принцип. Стимулират еритроцитите (червените кръвни телца) и от там се подобрява силата и издръжливостта. Без значение какъв препарат си употребявал ако са ти по високи си е допинг. Витамин b12 на инжекции мисля че също имаше такъв ефект, ама по слабо изразен. Те тия препарати се употребяват при анемия когато кръвта ти е намалена или след операции те стимулират образуването на кръв.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *