Еди Хърн: Дилиън Уайт ще проведе следващия си двубой на 13 юли във Великобритания
Британският промоутър Еди Хърн заяви, че Дилиън Уайт ще проведе следващия си двубой на 13 юли във Великобритания.Въпреки противоречията в последно време между Хърн и Уайт по- всичко изглежда, че лондончанинът ще продължи кариерата си под егидата на промоутърската компания „Matchroom Boxing“.

Дилиън Уайт бе разочарован от отношението на Еди Хърн, който му бе обещал да проведе реванш срещу световния шампион на WBA (супер), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа. След няколко отхвърлени оферти от Уайт, Джошуа предпочете да се срещне с Джарел Милър на 1 юни в Щатите.

Когато разбра, че Антъни Джошуа и Еди Хърн няма да изберат Дилиън Уайт за свой съперник Уайт пътува до Съединените щати, където се срещна с представители на „ESPN“, „Showtime“ и „DAZN“.

Миналата седмица се появи информация, че британският претендент ще подпише договор с „ESPN“.

„В момента планираме Дилиан Уайт да се боксира на 13 юли във Великобритания и трябва да решим срещу кого. На лице са Луис Ортис, Мануел Чар, Александър Поветкин, ако той не се срещне с Александър Усик.

Но най-важното нещо е да определим позицията на Дилиън. Той иска да стане задължителен претендент за световната титла на WBC и ние се опитваме да разберем от WBC защо му предоставиха такава възможност, а след това го лишиха от нея,“ каза Хърн.

WBC нареди на Уайт и Доминик Бризил да проведат елиминаторен двубой, който да определи задължителния претендент на шампиона Дионтей Уайлдър. Но в крайна сметка Бризил получи шанс да се срещне с Уайлдър.

3 коментара

 1. Иво март 15, 2019 2:00 am  Отговор

  Чар как го вкараха в играта 🙂 нали трябваше да се бие с Джойс то вярно WBA назначават срещи и после пропадат пълен цирк.
  Ортиз вече е достатъчно стар и Уайт ще приеме такава елиминация на WBC

 2. Митко март 15, 2019 1:16 pm  Отговор

  Едва ли пак си правят реклама на негов гръб иначе да стареца е изнемощял вече както и руснака но са топ боксьори и победи над тях ще му вдигнат сериозно рейтинга по вероятно е със посредствения Чар да се бие

 3. Иво март 15, 2019 6:51 pm  Отговор

  Чар ще е щастлив да се бие с Уайт а не с Джойс ще вземе много повече пари 🙂 Ще видим как ще се развият нещата аз очаквам Уайлдър да не приеме офертата на ДАЗН и да се бие с Бризил Ковнацки и Ортиз. Уайт като изтърве Ортиз и може би Чар е по вероятен от Поветкин ако не изкочи друг…

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *