Еди Хърн: Дилиън Уайт може да се бие с друг съперник, докато чака Поветкин да се възстанови

Претендентът в тежка категория Дилиън Уайт иска да се върне на ринга възможно най- бързо – и изглежда, че той няма намерение да чака Александър Поветкин.

През август Уайт беше нокаутиран от Поветкин в петия рунд.

Двамата трябваше да проведат реванш на 21 ноември, но руснакът се оттегли от двубоя след като беше хоспитализиран заради COVID-19. Реваншът им беше планиран за 30 януари, но се оказа, че Поветкин няма да може да участва и в него след като стана ясно, че той продължава да се възстановява от заболяването.

Спорд Еди Хърн, промоутър на Уайт, неговият боксьор не иска да чака края на февруари или началото на март, за когато е планиран втория му двубой с Поветкин.

„Ще разговаряме с други боксьори от тежка категория, за да видим дали им допада да се бият с Дилиън Уайт,“ каза Хърн.

„Бих се радвал да направя Руиз младши срещу Уайт, Уайлдър срещу Уайт, Ортиз срещу Уайт. Чисора винаги е готов. Той е друго име, което евентуално може да се захване с Уайт, ако битката с Поветкин се забави. Той винаги участва в отлични битки, винаги атрактивни, той е в добра форма. Но наистина смятам, че Дилиън трябва да заличи това поражение от рекорда си срещу Поветкин.

Тази битка беше планирана за 30 януари, а преди това за 21 ноември. Поветкин се нуждае от повече време, за да се възстанови от COVID, но не прекалено много. Очакваме той да се забави с четири седмици. Когато предадох тази новина на Уайт, той не я прие много добре! Първият му въпрос беше: ‘С кого още можем да се бием?’ ‘Можем ли да се бием с Луис Ортис, Дионтей Уайлдър, Анди Руиз младши?’ Отговорът е: ‘Да, с всеки от тях би било фантастично.’

Но преди всичко той иска да се реваншира за поражението, което претърпя от Поветкин. То е в ума му. Затова му казах: ‘Мисля, че трябва да изчакаш и да се биеш с Поветкин.’ „Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *