Еди Хърн: В САЩ допинг-контролът е изключително занижен за разлика от Великобритания

Британският промоутър Еди Хърн смята, че кризата с употребата на допинг в САЩ е много по-сериозна в сравнение с Великобритания – поне когато става въпрос за бокс.

Хърн беше поразен от случилото се с претендента в тежка категория Джарел Милър.

Милър трябваше да се изправи срещу звездата на Хърн, Антъни Джошуа, в двубой за световните титли на IBF, IBO, WBA, WBO на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

Но американецът даде три различни положителни допинг-проби за забранени препарати като EPO, HGH и GW1516.

„Колкото повече време прекарвам около американския бокс, толкова повече се убеждавам, че проблемът със употребата на забранени стимуланти в Щатите е много по-сериозен, отколкото в Обединеното кралство ”, каза Хърн.

„Защото Британският Борд по Контрол на Бокса работи с Британската Антидопингова Агенция (UKAD), която проверява постоянно на случаен принцип боксьорите, докато В Щатите не се извършват никакви проверки. WBC проверява, върши страхотна работа, но те не проверяват боксьорите през цялото време.

Имам момчета, които имат договори с мен и са се записали в програмата на WBC, никога не са били проверявани. В Щатите има боксьори, които са проверявани едва в деня на мача. Просто искам да повдигна завесата, никой не се страхува, че ще бъде хванат. С оглед на онова, което е заложено в спорта в момента, тези хора са готови да мамят, за да побеждават.

Мисля, че в момента има много шампиони, които мамят и това трябва да се промени. Не знам дали това трябва да направят промоутърите, комисиите или ръководните органи, но някой трябва да направи нещо, за да се увери, че поне за шампионските битки ще се извършва допинг-контрол.

Нещо ще се случи, някой ще умре или ще пострада за цял живот, някой ще бъде парализиран от измамник употребяващ забранени стимуланти, какво ще се случи тогава? Това убийство ли е? И това можеше да се случи на 1 юни.“
3 коментара

  1. ludmil април 26, 2019 2:34 pm  Отговор

    Не че не съм съгласен . За срещата Мунгуя-Хоган, която е Мексико също няма допинг котнрол дори след края на мача:))) А уж беше шампионски двубой Как на двамата Фюри им се размина при този „сериозен“ контрол:)) Истината е, че силните са подкрепяни. На Канело също му се размина, сега и на Милър няма да му направят нищо:) Порно

  2. Митко април 26, 2019 3:11 pm  Отговор

    Толкова е сериозен във UK, че нещата се оповестяват след месеци / година и наказанието се смята от задна дата и какво става във случая ? Докато го накажат той периода на наказанието е минал като се счита от задна дата или остават месец/два. При Фюритата така беше и при Ерик Молина се получи подобно.

  3. Иво април 26, 2019 3:15 pm  Отговор

    Пак преувеличава за да докаже тезата си Алан за 7 години е тестван 4 пъти 🙂 спомням си преди години имаше скандал с някакъв доктор който зоби елитни английски атлети. Може и в Англия да са по добре от САЩ но и те са с преференции в спорта.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *