„Доктор Нокаут“ Юниер Дортикос брутално нокаутира Андрю Табити

Преди малко на „Рига Арена“ в Рига, Латвия Юниер Дортикос стана за втори път в кариерата си стана световен шампион в полутежка категория след като брутално нокаутира Андрю Табити в 10-ия рунд в двубой за вакантната титла на IBF.

Преди няколко часа Александър Усик доброволно се отказа от този колан.

Както Докртикос беше обещал той тръгна в атака от самото начало на срещата, с ясната нагласа да нокаутира Табити. Дортикос се опитваше да съсече съперника си с един удар. Американецът обаче постоянно се движеше, често влизаше в клинч, и понякога добре работеше на контраатаки. Кубинецът не успяваше да се справи с бързината на Табити като ударите му често увисваха. Табити обаче нанасяше твърде малко удари и реферът го предупреди да се аквизира, заплашвайки го да го накаже.

 В шестия рунд, Табити отвори аркада на Дортикос след неволен удар с глава. Секунди по-късно рефера отне точка от актива на американеца, който по всякакъв начин се опитваше да попречи на Дортикос да го удари. Екипа на американеца, го караше да бъде по- активен, но той очевидно се страхуваше от мощта на превъзхождащия го значително физически Дортикос. В седмия рунд Табити се опита да изпроси от рефера наказание за кубинеца след като се оплака от нисък удар.

Андрю Табити така и не успя да влезе напълно в битката. И в десетия рунд при една размяна на удари, Дортикос оправда прякора си „Доктор Нокаут“ пласирайки свиреп десен удар в брадичката на Табити с който го изпрати на платнището в тежък нокаут. Реферът не си направи труда да отброява и незабавно потърси лекарска намеса. В крайна сметка Табити успя да се съвземе и да се изправи жив и здрав.

С успеха си Юниер Дортикос се класира на финала в турнира Световни Боксови Суперсерии, където ще се изправи срещу победителя от днешния полуфинал между Майрис Бриедис и Кшищоф Гловацки.
7 коментара

 1. Пламен юни 16, 2019 12:39 am  Отговор

  Иво и двамата ударихме гфеда в прогнозите

  • Иво юни 16, 2019 12:48 am  Отговор

   Аз се радвам че сгреших 🙂 През цялото време си виках за Дортикос

 2. Ангел юни 16, 2019 1:06 am  Отговор

  Тия минавали ли са кантар? Дортикос беше като от тежка, спрямо Табити. Може би за това не стана никакъв мач…

  • Иво юни 16, 2019 1:27 am  Отговор

   Нямаха разлика на кантара абсолютно еднакво тегло 🙂 Доктора може да рехидратира по добре…

 3. ludmil юни 16, 2019 1:08 am  Отговор

  Изключително тъп мач, Но хубав нокаут. Честно казано Бриедис ще бие Дортикос.

  • Иво юни 16, 2019 1:28 am  Отговор

   За съжаление сигурно си прав дано поне не е в Рига пак.

 4. Бандит юни 16, 2019 3:15 pm  Отговор

  Както и очаквах. Дортикос е изключително корав боксьор. Очаквам да победи и Бриедис

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *