Дионтей Уайлдър ще отхвърли изключителната оферта на DAZN от $100 млн.
Изглежда, че световният шампион WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър ще отхвърли офертата на DAZN на стойност от $ 100 млн., за да срещне с Доминик Бризил и Антъни Джошуа.Онлайн стрийминг платформата беше готова да плати астрономическата сума, за да си осигури услугуите на Уайлдър, след като нейното ръководство се срещна с „Бронзовият бомбардировач“ и неговите ко-мениджъри Шели Финкел и Ал Хаймън във вторник в Ню Йорк.

DAZN предложи на Уайлдър $20 млн., за двубой със задължителният претендент Бризил и $80 млн., за две битки с Джошуа по-късно през годината и в началото на 2020 година.

Въпреки че Уайлдър обмисляше предложението, Финкел вече потвърди пред Майк Копинджър от FOX Sports, че битката с Бризил няма да се проведе на DAZN. Екипът на шампиона ще проведе пресконференция във вторник, на която ще обяви официалното си решение, като битката с Бризил на 18 май се очаква да бъде излъчена от „Шоутайм“ с когото работи Хееймън по системата плати за да гледаш (PPV).

Също така се твърди, че DAZN са предложили още една среща между срещите с Бризил и Джошуа срещу Дилиън Уайт през септември, но Уайлдър не е проявил интерес. 33-годишният не е затворил напълно вратата, за да работи с DAZN в бъдеще, но преговорите в момента ще бъдат временно прекратени, докато той не се срещне с Бризил.

Тази новина е неуспех за Джошуа и неговия лагер, тъй като неговия промоутър Еди Хърн мислеше, че най-накрая е постигнат пробив в организирането и провеждането на обединителен двубой през ноември или декември тази година.

Антъни Джошуа ще защитава световните си титли на WBA (супер), WBO, IBF и IBO срещу Джарел Милър в дебюта си на американския ринг в „Медисън Скуеър Гардън“ през юни и се надяваше да се срещне с Уайлдър в обединителна битка до края на годината.

7 коментара

 1. ludmil март 16, 2019 12:36 am  Отговор

  Едно време като говорех срещу Джошуа и Уайлдър бях критикуван, но сега мнозина се убедиха, че съм бил прав. Както казах оня ден, ако Уайлдър откаже да подпише ще е глупак, а по принцип винаги съм вярвал, че е глупак. Сега се доказва, че наистина е глупак:))) Надявам се, все пак това да не е вярна информация. Наистина се чудя как Джошуа и Уайлдър могат да откажат такива пари, а да говорят, че парите нямат значение за тях а наследството:)) Както винаги съм казвал, тези пичове са шампиони, защото са в правилното време и на правилното място. Както винаги съм казвал, ще е срамно ако някой измежду двамата Джошуа и Уайлдър стане абсолщтен шампион. Не само с бокса си, но сега и с поведението доказват моята теория:))

 2. Иво март 16, 2019 4:17 am  Отговор

  Уайлдър сега ще говори като Уайт проценти на разпределение в двете битки и други простотии… И двамата отлагат пенсионирането…

 3. Дидо март 16, 2019 8:28 am  Отговор

  Не смятате ли, че прекалено много започнахме да мислим за парите на боксьорите и кой какви финансиви постъпления ще получи, отколкото кой с кого ще се бие. Все пак това е страница за бойни спортове, а не инвестиционен форум, а ние нищо не печелим. Всеки има правото да си коментира каквото си поиска, но защо се случва?!

 4. N март 16, 2019 8:45 am  Отговор

  Баоритув аз нускя ,че Ъайлдър няма думата в случая , по скоро Финкел , знае че проведе ли и една битка в друга платформа може да загуби почва под краката си , нещо подобно ако например руският президент Путин каже положителна дума за Америка. Разделяй и владей и финкел много добре го знае, не сяда на два стола за да не падне накрая на земята. колкото и малко пари да взима от своите телевизии и партниори , той ги взима постоянно , оттам му капе постоянно засега. +това откъде накъде ще му натрисат глупакът Уайт по втория начин.

 5. Пламен март 16, 2019 11:12 am  Отговор

  Първоначалната информация за предложените 50млн. за две битки, извън такива срещу Фюри и Джошуа звучеше добре. Нямаше да се затрудни особено да победи Бризил и още някой, измежду Ковнацки и Уайт за тези пари. Тази оферта адмирирах аз.
  Но 100млн за три битки, като последните две са обединителни и срещу Джошуа закономерно отказва!
  Залога и за двамата е твърде голям, и двамата имат шанс за победа и постигане на „величие“ превръщайки се един от тях в непобеден абс. св. шампион.. Затова не може да се мисли само за банкноти. Всеки от тях се изкушава ест, но и се опитва да си осигури предимство.
  Освен това двата мача на двама огромни, непобедени нокаутьори ще бъдат много по-печеливши ако са ППВ.
  За мен е правилно решение.

 6. Митко март 16, 2019 12:39 pm  Отговор

  Стига сте се правили на счетоводители. Уайлдър и Финкел са премислили нещата и без DAZN колко ще изкарат като PPV срещи със щангиста. Дефакто тия 100 бона може да ги докара за 2 мача само със Джошуа стига Хърн да отпусне душата и да разделят приходите по равно… Уайлдър си има счетоводители които мислят за тая работа него мислете. Съгласен съм със Пламен който коментира напълно неутрално като фен на бокса. Другите които не харесват Уайлдър нормално да кажат че бил тъп…

 7. Васил март 16, 2019 2:03 pm  Отговор

  Уайлдър Остарява и той е губещият в цялата работа,Джошуа е по млад с 4години а това е голям плюс с всяка изминала година за AJ

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *