Дионтей Уайлдър отправи предупреждение към Луис Ортиз за употребата на допинг

Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър коментира възможността Луис Ортиз да употреби допинг.

Очаква се Уайлдър и Ортиз да проведат реванш в края на годината.

Кубиенцът два пъти е уличаван в употребата на забранени стимуланти.

През септември 2014 г. той даде положителна допинг- проба за стероиди, след победата си над Латийф Кайоде с нокаут в първия рунд. А през 2017 г. Ортиз даде положителна проба заради препарат, открит в предписания му спрей за нос – което пренасрочи планираната му среща с Уайлдър за миналата година.

„“Не се притеснявам, че той ще употреби допинг. В крайна сметка аз съм преживял толкова много в този спорт, че вече нищо не може да ме учуди.

Някои боксьори правят каквото искат, а целта им е да не бъдат хванати. Това е основната им цел, но много от тях ги хващат отново и отново.

Ако Ортиз направи опит да измами, трябва да се срамува. Това ще навреди на него и семейството му. Неприятно е, че той не участва в големи битки, защото никой не иска да се бие с него и ако той употреби допинг, това наистина ще отдръпне семейството му от него. Ще е егоистично, ако го направи,“ каза Уайлдър.
2 коментара

  1. Иво юли 10, 2019 6:46 pm  Отговор

    Като стана въпрос за допинк новия кондиционен треньор на Пулев казва, че тая програма за чист бокс на WBC и VADA са прах в очите и не е трудно да минеш проверките.

  2. k юли 10, 2019 9:28 pm  Отговор

    Занимавал съм с този бизнес. За кратко. Всички взимат, дори и само за възтановяване.Има билки и стандартни неща, но не са така бързи, като действие. Няма профи спортист, който в една или друга степен да не взима неща.
    Особено в бокса е химия отвсякъде.
    Ми да завишат контрола.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *