Дионтей Уайлдър: Обещава ви, че битката с Джошуа ще се проведе
Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър иска да увери всички, че евентуалната битка с шампиона на WBA (супер), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа няма да завърши по същия начин като неуспешното организиране на срещата в тежка категория от 90-те години между Ридик Боу и Ленъкс Луис.Боу и Луис бяха съперници на финала на Олимпийските игри в Сеул през 1988 година и тяхната битка беше една от най-големите срещи в бокса.

Но срещата не се проведе. Боу се отказа от титлата на WBC, вместо да се изправи срещу задължителния претендент Люис през 1993 година и двамата боксьори поеха в различни посоки.

„Битката с Джошуа ще се случи. Вярвам с цялото си сърце, че ще тази битка ще се случи. Не искам да се повтори ситуацията с неосъществената среща между Ленъкс Люис и Ридик Боу. Определено не искам. В момента в тежка категория е изключително интересно. Мисля, че е наше задължение, наш дълг е да дадем на феновете онова, което искат,“ каза Уайлдър пред Скай Спортс.

„Мисля, че сега ще се споразумеем. Просто искам хората да имат търпение, и да ни позволят да се разберем. Когато преговорите се водят тихомълхом, тогава се случва магията. Обещава ви, че тази битка ще се проведе.“

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *