Дионтей Уайлдър критикува Тайсън Фюри заради слабата му опозиция

Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър ще ще проведе реванш с Луис Ортиз на място, което ще бъде обявено през юли. Двамата ще подновят съперничеството си след битката, която се проведе през март 2018 година и беше спечелена от Уайлдър.

Пред „Бронзовият бомбардировач“ се задава още една задача на хоризонта след срещата с Ортиз, реванш с Тайсън Фюри през февруари 2020.

Британецът дебютира в Лас Вегас през юни, когато победи Том Шварц с технически нокаут във втория рунд.

Уайлдър изобщо не е впечатлен от нивото на опозицията, с които Фюри се е срещал до този момент.

„Гледах (срещата с Шварц). Фюри направи онова, което трябваше да направи. Срещу себе си той имаше боксов чувал,“ каза Уайлдър.

Ако погледнете рекорда на Фюри ще видите, че той не се е срещал с нито един сериозен съперник освен с Кличко и мен. Всички останали негови съперници са от по ниска класа.

След като поднови кариерата си, той се срещна с двама посредствени съперника в Англия. После той се събуди и най- накрая се би с мен.

След нашата битка той отнов се срещна със слаб съперник, но въпреки това той твърди, че е най-добрият – това е доста нелепо твърдение.

Странно е, че той се бие с по- слаби съперници и никой не говори за това.

Не разбирам защо. Ако аз трябваше да се бия с Том Шварц, тогава щях постоянно да бъда критикуван – такива са фактите. Съперници като него би трябвало брутално да биват нокаутирани.

Всеки има свой план за кариерата си и това е, което се опитват да направят с неговата. Всеки се опитва да стигне до върха и да остане там, колкото може по- дълго, докато не настъпи време да се пенсионира. Предполагам, че той прави това и се опитва да удължи кариерата си.“
2 коментара

  1. Иво юли 11, 2019 1:54 pm  Отговор

    То защото твоите класни съперници са повече с тоя разлика, че имаш бронзов медал и десетина срещи повече 😀

    • k юли 12, 2019 10:27 pm  Отговор

      Съгласен съм с теб, но и Бионсе е прав. Май и 2-та са си един дол дренки.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *