Дилиън Уайт: Фюри не е истински боксьор
Британският претендент в тежка категория Дилиън Уайт продължава да критикува сънародника си Тайсън Фюри.Наскоро Световния Боксов Съвет (WBC) предложи идеята за елиминаторен двубой между Фюри и Уайт. Бившият шампион заяви, че ще участва в мача само ако WBC санкционира битката за „диамантения“ колан на организацията.

Уайт не вярва на Фюри и не очаква двамата да се бият скоро.

Той вярва, че Фюри се опитва да протака времето, за да достигне до провеждането на реванш през 2020 година със световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър.

„Откога той се интересува от коланите? Мислех, че той се е самопровъзгласил за линеен шампион. Забравете го какво каза тази седмица, всичко това са глупости. Не съм вчерашен. Това е тактика на Фюри с цел да протака времето. В крайна сметка той иска да се бие с Дионтей Уайлдър. И ако всичко върви според плана им, битката им ще се проведе в началото на следващата година. Но моят план не е такъв,“ каза Уайт пред Talk Sport.

„Нашият двубой с Фюри би се превърнал в голямо събитие във Великобритания, всеки, който разбира поне малко от бокс, знае това. Но той винаги си противоречи. Ако чуете онова, което той казва в едно интервю и после в някое друго, всеки път той казва нещо различно – той говори абсолютни глупости. Ако Тайсън Фюри е най-добрият боксьор в тежка категория, тогава защо ще се бие с Том Шварц? Шварц е на 53-то място в света. 53-то! Ако си истински шампион и истински боксьор, няма да се биеш с него/ Фюри отхвърли наредения реванш с Уайлдър, за да се бие с Шварц. Така не би постъпил нито един, истински боксьор.“

1 Коментар

  1. Ivo май 17, 2019 8:45 am  Отговор

    И това го казва човека, който отказа да се бие с Пулев в София!!!

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *