Дилиън Уайт: Не бих се изненадал, ако WBC направи Майк Тайсън задължителен претендент

Дилиън Уайт за пореден път критикува президентът на Световния Боксов Съвет (WBC) Маурисио Сюлейман заради намерението на организацията да постави бившия шампион в тежка категория Майк Тайсън в ранглистата си.

Британецът, който е временен шампион на WBC и претендент, заяви че намерението на Сюлейман е нелепо.

Мексиканецът заяви, че Тайсън ще бъде поставен в ранглистата на организацията, ако реши да се боксира професионално.

В началото на миналия месец Майк Тайсън обяви намерението си да се върне на ринга, за да участва в демонстративни мачове.

„Не бих се изненадал, ако WBC направи Майк Тайсън задължителен претендент, честно. Но е нелепо,“ каза Уайт. „Никой не би трябвало да насърчава живи легенди като Майк Тайсън или Ивандър Холифийлд да се връщат на ринга. Тези момчета са старци. Те може да са във форма и да изглеждат добре 15 или 20 секунди в едноминутните видеоклипове в които тренират.

Но когато се изправят на ринга срещу някой по-млад съперник дванадесет рунда по- три минути, няма да е същото. Пич, те са на петдесет! Най- добрите им години са зад тях. Тялото и психиката им са изтощени. Боксът не е шега. Тези момчета могат да умрат на ринга. Маурисио не трябва да насърчава Майк Тайсън. Той е жива легенда. Предай знанията си на по-младите момчета. Не се връщай. Забрави за това и просто се наслаждавай на живота.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *