Дилиън Уайт за статута на Усик: Бокса е пълен ташак

Британският претендент в тежка категория Дилиън Уайт се изкачи в ранглистата на WBO и си осигури първа позиция в нея. Затова той беше напълно убеден, че ще получи статут на задължителен претендент.

Но в WBO мислеха по- друг начин – миналата седмица организацията официално направи Александър Усик задължителен претендент на сегашния световен шампион Анди Руиз.

Уайт, който се намира на първа позиция в ранглистата на WBC от 600 дни, но беше пренебрегнат за сметка на Доминик Бризил, който беше определен за задължителен претендент на шампиона Дионтей Уаййлдър беше вбесен от новината за статута на Усик.

„Ако кажа онова, което наистина мисля, може да ме остранят от ранглистите,“ каза Уайт.

„Започвам да говоря за някои неща и ми пращат имейли и писма, в които ми казват, че не мога да говоря за тези неща и че това е непочтително. Но фактът, че те въобще не ме уважават, не означава нищо за тях. Боксът е пълен ташак, и ние го виждаме отново и отново.

Това е майтап. Той се оттегли от битката с Карлос Такам. Тези момчета са смешници. Каквото, такова.“
15 коментара

 1. Ангел юни 26, 2019 3:18 am  Отговор

  Цензурата е пълна, а той има право!

 2. Гошо юни 26, 2019 3:29 am  Отговор

  Този се помисли вече шампион. Има една победа над Паркър.

 3. Иво юни 26, 2019 3:30 am  Отговор

  Какво право има? Отказа зой за титлата срещу Джошуа, Отказа елиминация с Ортиз за WBC, отказа елиминация с Пулев за IBF за какво има право да се оплаква че той е специален сам да си избира срещите и елиминациите… И ако кажеш нещо за WBO ще ти припомня че те винаги правят шампион като качи категория претендент като пример ор скоро Били Джо и Рамирез… Цензура е че се съдържат и не казват що още е ранклистите им…

  • k юни 26, 2019 10:23 pm  Отговор

   Принципно е така. Но че бокса в момента е пълен ташак е прав.
   Например следващите по претенция са WBO. Те от своя страна се отказват от такъв мач за тяхната титла /няма значение дали е Усик или Уайт/ в името на другото момче на Хърн- Джошуа. Добре. По ротационното правило следващитете са IBF. И незнайно защо те отстъпват правата си за мач за шампион за тяхната титла, за да може ротацията пак да се върне в WBO.
   А то май и тримата боксьори са клиенти на Еди Хърн. Чудя се , дали не е платено нещо на някой или някаква сделчица? В случая това е абсолютна корупция и най-вече за IBF, славеща се доскоро за една от най-стриктните федераций. Найстина бокса умира безутешно, с неоценимата помощ на мърлячи, като Еди Хърн.

   • Иво юни 26, 2019 11:10 pm  Отговор

    По принцип като фен на бокса никога не бих искал да видя нов шампион с три титли да му ги разграбят само защото има подписан реванш с бившия шампион тва е нелепо. Всеки фен на бокса иска един шампион в категорията а не да гледа четирима как правят задължителни защити срещу незнайно как се оказали такива боксьори. В тоя случай обаче нямам нищо против да гледам Пулев срещу Кабайел за IBF това ще е нещо като Мартин/Глазков :)))
    Естествено че се плаща на федерациите има си тарифа в проценти:))) по точно около 3-5% от хонорара на боксьора а Джошуа взима най големите хонорари в тежка не е никак изгодно от 30м да паднеш на 1м и да искаш 5% нали? То и за да станеш задължителен претендент се плаща там трябва да вземеш колан на по ниско ниво да играеш елиминация и тва все се свързва с плащане на част от хонорара… Загледай се в ранглистите те са абсурдни. А иначе Хеиман работи/плаща добре с WBC, Аръм с WBO, Хърн добре лавира с всички той е много мазен:)))

 4. k юни 26, 2019 11:38 pm  Отговор

  Съгласен с теб, но мисълта ми бе друга. След като WBO се отказват от техния претендент №1 сега е Усик за бой Руиз-Джошуо, то следващата по ротационен принцип е IBF, с техен претендент№1 Кубрат Пулев. Сиреч победителя от мексиканеца-културиста би трябвало да се бие с Кобрата. Но собствената му федерация няма нищо против да се откаже и победителя да се бие с Усик. Малко разбирам от математика, но това си е съшито с бели конци.

  • Иво юни 27, 2019 12:58 am  Отговор

   Да разбирам но IBF в прав текст си казаха че няма да пречат на големите мачове сиреч ще чакат големите денги:)))

   • k юни 27, 2019 8:13 pm  Отговор

    И какво означава това? Бокса е мъртъв. И тука не става въпрос само за Кобрата , а за всички. Няма никакво значение от ранг-листи, точки, класаций, а само какво , например сега иска далавера Еди Хърн и ако си е платил майната му на правилата.
    Поради тази причина вече съм за Руиз в предстоящия мач, защото всичките промотиръни боксьори от Еди Хърн, също не заслужават уважение, стигайки до големи мачове, благодарение на „баща си-лисик“

    • Иво юни 27, 2019 9:14 pm  Отговор

     Зависи от къде го гледаш Джошуа/Руиз срещу Усик глобално си е много по голяма среща отколкото Пулев срещу някой от тях….
     Бокса за мен няма да умре почти всяка седмица има поне една среща която искам да гледам…

 5. ivan юни 27, 2019 9:10 pm  Отговор

  краино време феновете на джошката тука да са сетат зак какъв балон става дума

 6. ivan юни 27, 2019 9:11 pm  Отговор

  опа тои пък са спука

 7. k юни 27, 2019 11:09 pm  Отговор

  Не става въпрос за големи или финансово обезпечени срещи, а за структурни правила. Когато те се пренебегват, то дай тогава боксьори от малки страни, където населението е малко и няка кинти, изобщо да не се занимават с този спорт. Та там няма пей пер вию.
  Дано оня Дейна направи нещо по-истинско, а не да гледаме задкулисни игри.
  Джошуа беше един добър удряч, но и голям късметлия. Време беше. Сега се надявам да загуби, защото е златната кокошчица на тариката Еди Хърн.

 8. Иво юни 28, 2019 12:44 am  Отговор

  Никой никога не спира Пуерто Рико е с население 3.5 милиона и е имал към 50 световни шампиона :))) Гана не знам колко са имали но са най-малко 10 :))) Виж Китай, Аръм им уреди първия шампион преди няколко години с вакантна титла като ползва един продавач от супермаркета за съперник… Ако искаше Аръм щеше да го уреди и за Пулев и Гоцев придърпа Чар ако иска ще му направи бой с него за редовната титла на WBA но едва ли ще чакат за доходен бой.

  Дайна иска да купува PBC от Хейман което само по себе си работи като UFC тоест сбиват боксьори главно със свой боксьори, демек кво ще промени като дойде Уайт ще ги пуска навън че той отказва да прави турнири с Балатор и One но ще го прави в бокса… Единственото което може да подобри е да прави по интересни гали като слага 4-5 равностойни двубоя а не както е сега 1-2

  • k юни 28, 2019 11:03 pm  Отговор

   Не съм сигурен, но не водеха ли Пуерто Рико, като неофициален щат на САЩ? Може и да греша. Но си прав за това, че Кобрата и екипът му са се вторачили само в една посока. Трябва да са по-гъвкави. Стига с това IBF. Трябва да се търсят и други възможности.

   • Иво юни 29, 2019 12:27 am  Отговор

    Ако е така от теб го чувам:)))

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *