Дилиън Уайт вярва, че допинг-контрола на VADA и липсата на допинг са довели до загубата на Джошуа

Британският претендент в тежка категория Дилиън Уайт заяви, че Антъни Джошуа не трябва да вини никой, освен себе си за шокиращата си загуба от Анди Руиз младши.

Джошуа беще нокаутиран от Руиз в седмия рунд в събота и загуби световните си титли на WBA (супер), WBO, IBF и IBO.

Джошуа, чийто лагер активира клауза за реванш във вторник, разсея слуховете в сряда, че нещо не е наред с него, тъй като много експерти се чудеха на какво се дължи неговото апатично представяне.

Уайт твърди, че Джошуа не се е оказал толкова силен физически в битката, заради допълнителният допинг-контрол наложен му в Щатите.

Той вярва, че Джошуа използва допинг за терапевтична употреба.

„Джошуа можеше да бъде чут на камерата как пита треньора си Роб Макракън след шестия рунд:’Защо се чувствам така?’,“ каза Уайт.

„Чувстваш се така, защото в Америка беше под надзора на VADA (Доброволната Антидопингова агенция) и не използва допинг, ето защо. В Америка е по- трудно да получиш изключение за терапевтична употреба (TUE), отколкото във Великобритания.“

От лагера на Джошуа отговориха на обвиненията на Уайт:

„Тези коментари са на 100% фалшиви … Антъни е един от най-проверяваните атлети в спорта и VADA и UKAD го проверяват във Великобритания преди всичките му битки.

В Щатите той беше проверен толкова много пъти, колкото преди всяка битка във Великобритания.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *