Дилиън Уайт: Аз съм най-подценяваният боксьор в света

Дилиън Уайт рискува много в предстоящия си двубой срещу Оскар Ривас.

Уайт очаква да получи шанс да се бие за световната титла в тежка категория – в момента той е класиран на първо място в ранглистата на WBC – позиция, която заема от 600 дни.

Но Ривас смята, че Уайт го пренебрегва и говори твърде много за битки с Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри.

Според британецът това не е така.

„Аз съм може би най-подценяваният боксьор в света. Боксьорите говорят глупости всеки път, когато се бия с тях. Виждаме го постоянно. Не правя нищо друго, освен да хваля Ривас. Той има победи над Кубрат Пулев и Анди Руиз при аматьорите, той е бил топ аматьор. Той има 26 двубоя при професионалистите, 26 победи с 18 нокаута. В последния си двубой той победи Брайънт Дженингс,“ каза Уайт.

„Срещата за него е неговия двубой за световната титла. За него това е голямо събитие. Той мисли, че всички го пренебрегват и ще го докаже. Аз го правя във всяка битка. Това не е битка, за която ще променя мисленето си. Така подхождам към битките през цялата ми кариера.“
4 коментара

 1. Иво юли 11, 2019 6:07 pm  Отговор

  Нормално е боксьорите да хвалят съперници които не са едно ниво с тях… И какво толкова му хвали аматьорската кариера ето тука нокаутират Ривас през 2008г.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=gLtCUSDzq5s там където го видях пишеше че Хънтар го нокаутира, но на мен не ми прилича на него.
  Въобще цялата му кариера като аматьор на Ривас не е кой знае какво очаквам следващия съперник на Уайт да е Роберт Алфонсо, защото той пък има велики победи при аматьорите над Анди Руиз, Майкал Хънтар и Оскар Ривас

 2. Митко юли 11, 2019 8:19 pm  Отговор

  Евгени Романов не е лош вариант като негов следващ съперник. Така ако вземе победи над тези двамата може да се провазгласи като абсолютен световен шампион. Все пак сегашните шампиони са побеждавани именно от тях.

 3. Бандит юли 12, 2019 7:05 am  Отговор

  Прав е , освен това очаквам двубоя да е много интересен. Предполагам победа за Уайт но не е много сигурно

 4. Найденов юли 12, 2019 7:49 pm  Отговор

  Уайт както винаги се изхвърля.. Какво му е било топа на Ривас…Титли няма. Има един медал от пан американски игри. И то това ако се води първенство на Америка ..,не че подценявам Аматьорския бокс на тоя континент ,но като изключим Куба остават САЩ и Мексико да кажем..не можеш да го сравняваш с Европейско , където конкуренцията е зверска ..всички бивши Съветски републики , Великобритания ,Ирландия , Полша ,Италия … И като цяло най – престижните му победи са срещу един Американец и срещу Пулев..а Пулев не може да се каже,че е бил в топа при Аматьорите , по скоро съвсем близо до топа.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *