Джо Джойс: Руиз не искаше да играе спаринг с мен

Джо Джойс е останал толкова шокиран, колкото и всеки друг гледал победата на Анди Руиз над Антъни Джошуа с технически нокаут в седмия рунд на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

Руиз беше аутсайдер и малцина, ако има някой, който да му е давал шанс да победи британеца. Повечето специалисти предричаха, че Джошуа ще победи с нокаут през първите шест рунда.

Джойс и Руиз бяха съотборниьи за кратък период от време – когато двамата боксьори тренираха с Ейбъл Санчес в „Голямата мечка“, Калифорния.

С оглед на съвместната си работа, Джойс не е очаквал Руиз да победи Джошуа за световните титли на WBO, IBO, WBA (супер) и IBF в тежка категория.

„Не очаквах Анди Руиз да победи Антъни Джошуа. Засекох се с Руиз в „Голямата мечка“. Той играеше спаринг с Чарлз Мартин. Но той се мъчеше да се боксира два – три рунда и не пожела да направи спаринг с мен. Мислех, че срещата ще бъде като раходка в парка за Джошуа. Сгреших,“ – каза Джойс.

„Направих много повече рундове с Мартин. Мисля, че Руиз страдаше физически, бореше се с надморската височина и не изпитваше желание да се бие с мен. Не мислех, че Руиз е толкова мощен удряч. Сигурно не е спрял да тренира, за да се подготви за тази битка.

Той запази спокойствие под огъня и контраатакуваше. Той се оказа много бърз и бързо нанасяше удари. Това стресна Джошуа. Мисля, че това показа, че Джошуа наистина няма добра брадичка. Веднъж щом го удареше, Джошуа изглеждаше в беда. Представете си го срещу Уайлдър… Когато се би с Владимир Кличко, Джошуа изпадна в трудно положение, но Кличко не го довърши, Руиз обаче го направи. Предполагам, че в това беше разликата.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *