Джо Джойс победи Брайънт Дженингс с единодушно решение

Преди малко на „02 Арена“ в Лондон, Англия сребърният медалист от олимпийските игри в Рио Де Жанейро Джо Джойс победи бившият претендент за световната титла в тежка категория Брайънт Дженингс с единодушно решение.

В първия рунд Джойс се опита да действа разчупено. Той се движеше, финтираше и нанасяше удари с двете ръце, които обаче попадаха в ръкавиците на Дженингс. Но Дженингс нанесе ляв ъперкът в черния дроб на противника след който Джойс се сви от болка, но успя да удържи натиска на американският боксьор.

Във втория рунд Джойс натисна опонента си и пласира тежки удари.

Джойс се опитваше да надиграе съперника си физически. Но опитният Дженингс много бързо се адаптира към тактиката на Джойс и постепенно взе инициативата.

Въпреки факта, че Джойс изглеждаше по- агресивен, той пропусна много повече удари от Дженингс. Джойс често използваше раменете си, но реферът реши да отнеме точка от актива на Дженингс в десетия рунд заради непозволен удар под кръста.

В шампионските рундове Джойс окончателно забави темпото и започна откровено да се опитва да реши мача с един удар, но не успя да го направи. Джойс изглеждаше по-добре в края на дванадетия рунд.

В крайна сметка се стигна до съдийските карти, където победата с резултат 118-109, 117-110 и 115-112 отиде за Джо Джойс. Бойният портал намери мача за много по- равностоен от съдийте и даде 114-113 за Джойс.
3 коментара

 1. Найденов юли 14, 2019 1:55 am  Отговор

  Здраво момче е Джойс , но сякаш няма усет за бокс..тъй де , това дето му се вика талант..

 2. Ангел юли 14, 2019 2:02 am  Отговор

  Много скучен мач, особено първите 2-3 рунда бяха все едно си си пуснал запис на много, много забавена скорост…. Джойс имаше преимущество и заслужено спечели, въпреки че Дженингс нанесе някой добри удари, но те нямаха нужната мощ.

  • k юли 14, 2019 12:31 pm  Отговор

   Джойс да си стои там по-надолу. Таези от топ-10 ще го изядад .
   Бавен, не дотам бърз и липса на кардио. Може би ако поработи по- отношение на физиката си , могло би да стане нещо. Не ме впечатли. Дженингс можеше да го свали. Но и той накрая нямаше въздух.
   Въпреки всичко беше хубав мач.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *