Джош Уорингтън запази титлата си на IBF след победа над Кид Галахад

Късно снощи на First Direct Arena в лийдс, Англия световният шампион на IBF в категория перо Джош Уорингтън направи поредна защита на титлата си след като постигна спорна победа над Кид Галахад с разделено съдийско решение.

Като цяло срещата беше изключително грозна.

Още от първите секунди на битката, Галахад започна да оказва натиск върху Уорингтън. Галахад сменяше гардовете и се движеше добре. И двамата пласираха удари. Всеки път, когато Уорингтън скъсяваще дистанцията, Галахад веднага влизаше в клинч и непозволено обработваше главата му. До четвъртия рунд претендентът разби носа на шампиона след няколко леви кроса, но като цяло Уорингтън стоеше малко по-добре на ринга. Той нанесе повече удари и беше много по-активен от противника си. Кид Галахад контролираше центъра на ринга, въпреки че не успя да се възползва от това.

Уорингтън започна да работи и с комбинации, докато Галахад все още продължаваше да влиза в клинчове, без да се опитва да направи нвщо друго. В десетия рунд, срещата се оживи след като двамата влязоха в няколко размени. В края на мача Уорингтън вдигна темпото, докато Галахад предпочете да се движи по ринга.

В крайна сметка се стигна до съдийските карти, в които единия от тримата съдии даде 115-113 за Галахад, докато другите двама дадоха победата на Джош Уорингтън с резултат 116-112 и 116-113.
1 Коментар

  1. Иво юни 16, 2019 1:14 pm  Отговор

    Срещата беше на кантар но Галахад инициира толкова много клинчове и не му взеха точка че щеше да е срамота ако бяха му дали победата. Уориктън дано се бие с Валдес в следващия си двубой.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *