Джоузеф Паркър оперира лактите си по- време на отложения му двубой срещу Джуниър Фа


Бившият световен шампион в тежка категория Джоузеф Паркър разбираемо беше разочарован, когато неговата битка на 11 декември срещу Джуниър Фа беше отложена поради заболяване на Фа. Очакваният сблъсък трябваше да се състои на Spark Arena в Окланд.

Въпреки това Паркър успя да използва допълнителното време, за да се погрижи за собствените си контузии. Когато Фа се оттегли от битката, Паркър реши да оперира двата си лакътя. След като оперциите бяха извършени Паркър вече е в състояние да удря без да изпитва болка.

Мачът между Паркър и Фа беше насрочен за 27 февруари на същото място. Паркър и неговият треньор Кевин Бари започнаха своя 8-седмичен тренировъчен лагер тази седмица. Бари заяви, че вече е забелязал разликата.

„Джо забележимо се чувства по-комфортно в тренировките си, а дясната му ръка удря точно и силно,“ каза Бари. „Отлагането на тази битка беше от полза за нас, тъй като Джо щеше да се бие с Фа въпреки проблемите с лактите.

Сега виждам по-високо темпо на работа в тренировките в боксовата зала. Джо е решен да започне 2021 г. по брутален начин. Ще работим отново по нашия игрови план за Фа и ще наблегнем върху боксовите умения през първите две седмици от лагера, преди да въведем пет седмици спаринги и да намалим оборотите седмица преди битката,“ каза Кевин Бари.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *