Джордж Форман нареди Уайлдър-Фюри сред трите най-важни реванши в историята на тежка категория

Джордж Форман е част от някои от най-емблематичните боксови мачове на всички времена. Но от реванши? Не чак толкова.

Форман, който е двукратен шампион в тежка категория и олимпийски златен медалист, е станал свидетел на някой класически битки и нареди реванша между Дионтей Уайлдър с Тайсън Фюри следващата събота за титлата на WBC сред трите най-очаквани реванши в тежка категория досега, след Макс Шмелинг срещу Джо Луи II през 1938 г. и Мохамед Али срещу Джо Фрейзър II през 1974 г.

„Има три най-важни боксови мача в историята на бокса,“ каза Форман.

„Най-важният е между Макс Шмелинг и Джо Луи, който беше гледан от целият свят. Това беше най-важният мач на всички времена. Луис го спечели, но очакванията бяха, че той ще загуби отново, което направи реванша толкова интересен. Следващия е Али-Фрейзър. Мислех, че никой не може да победи Мохамед Али и тогава в първия двубой Джо Фрейзър намери Али с лява кроше (в 15-тия край) и го сгъна. Когато обявиха реванша, всички бяха на тръни, защото Фрейзър го би в първия двубой, а Али беше в серия от победи. Това беше един от онези мачове, които всеки може да спечели.

Когато се биехме за втори път с Джо Фрейзър, нямаше никакво напрежение. Точно това трябва да има в един реванша – напрежение и драма. Завръщането на Джо Луис в реванша със Шмелинг беше голяма драма.

Уайлдър печелеше първата битка с Фюри и ние смятахме, че той е спечелил, докато Фюри по някакъв начин не се изправи след нокдауна в дванадесетия рунд.

Онова, което превръща този двубой в един от най-важните реванши в тежка категория в историята на бокса е защото не знаете кой ще победи. Ако Тайсън направи онова, което направи в първия двубой – боксира се и не си заиграва – мисля, че лесно би могъл да спечели с решение. Ако Уайлдър е решен да победи и отново успее да пласира десен прав-ляво кроше, той може да нокаутира този човек след седем или осем рунда. Наистина не знам какво ще се случи. Но не бих заложил на никого в двубоя, това ще ви кажа. Но ако все пак трябва да избера победител, тогава ще посоча Фюри заради уникалните му физика и умения.“Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *