Джордж Форман за теглото на Руиз: Той профука шанса си, наистина

Легендата в тежка категория Джордж Форман смята, че Анди Руиз младши е пропуснал шанса си да победи Антъни Джошуа.

Тази вечер в Дирия, Саудитска Арабия Руиз ще защитава световните си титли на WBO, IBF, IBO и WBA (супер) срещу Джошуа в реванш.

На вчерашния кантар Руиз се оказа с 7 кг по- тежък, отколкото при победата си с нокаут над Джошуа през юни.

Форман смята, че повишеното тегло на Руиз е много голяма грешка, която ще му коства битката.

„Той профука шанса си,“ каза Форман. „Той наистина пропусна възможността си, защото сега може да бъде надигран …

Хирата ще кажат, ‘Той винаги е изглеждал по- такъв начин. Той каза, че се чувства добре по- тежък и подобни неща.’ Но никой, абсолютно никой, не иска да показва тялото си и да изглежда извън форма. Никой не го иска, казвам ви. Не му позволявайте да ви заблуди. Вие сте знаменитост и всеки иска да опитате от храната му. Мислите, че имате достатъчно време, шест седмици, за да влезете във форма и да отслабнете, но това не е така.

В това е трикът. Трябва да отслабвате, не да се тъпчете, не можете да правите двете неща заедно, тъй като по-голямата част от тренировъчния лагер прекарвате в сваляне на килограми и просто няма да сте в кондиция за битка. Така Анди Руиз се хвана в капана. Той попадна в неприятна ситуация. Ако Джошуа е имал достатъчно време да се възстанови, той би трябвало да победи Руиз без проблем. Просто се боксирай с него, боксирай се. Вкарай го в дълбокото, продължавай да се боксираш с него. И Джошуа ще победи с единодушно решение.“1 Коментар

  1. Митко декември 7, 2019 2:10 pm  Отговор

    Прав е Форман може дори да го надиграе по точки ако е във добра кондиция, а той няма как да не е за мач за световна титла… Първия път беше и до подценяване. Кондицията му не беше на ниво и бързо грохна като си пусна ръцете да приспива дебелия.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *