Джон Джоунс трудно победи Тиаго Сантош

Преди малко в основното събитие на турнира UFC 239 T-Mobile Arena, Лас-Вегас, штат Невада, США шампиона на UFC в лека тежка категория Джон Джоунс защити титлата си лед победа над Тиаго Сантош с разделено съдийско решение.

Както и се очакваше Джоунс взе инициативата още от първите секунди на срещата. Той притисна Сантош на мрежата и го обработваше с ритници, които летяха под различни ъгли. Сантош обаче беше търпелив. Той се опита да хване шампиона на контраатаки с експлозивни комбинации от удари. Също така успя да притесни Джоунс с мощни лоукикове.

Ключовият момент в битката се случи в средата на втория рунд, когато Сантош, нанасяйки хайкик, неуспешно се завъртя на опорния си крак и сериозно нарани лявото си коляно. Джоунс се възползва напълно от внезапното си предимство, като започна да обработва Сантош в стойка.

В третия рунд Джоунс успя да намери съперника си с лакътя си, както и с коляно със скок. Сантош стоически понасяше болката в коляното си и се опитваше да се бие с всички сили. Той имаше своите добри моменти, в които Джоунс можеше да изпадне в сериозни неприятности. До края на битката, Сантош започна да натиска все повече и повече, докато Джоунс се защитаваше и не се опитваше да не форсира събитията, което за мелко не му косва титлата.

В крайна сметка се стигна до съдийските карти, където победата с разделено решение резултат 48-47, 47-48 и 48-47 беше присъдена на Джон Джоунс.
3 коментара

    • Дидо юли 7, 2019 1:27 pm  Отговор

      Всички като спрат допинга и отсалбват. Джоунс, Поветкин.

  1. Иво юли 7, 2019 3:45 pm  Отговор

    Да очакваме възобновени пулсации а Дидо :)))

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *