Джеси Харт победи Съливан Барера при дебюта си в лека тежка категория

Тази сутрин в MGM Grand в Лас Вегас, Невада, САЩ, в подгряващата карта на срещата между Тайсън Фюри и Том Шварц се проведа двубоя между двамата бивши претенденти за световната титла Джеси Харт и Съливан Барера. Срещата беше дебют за Харт в лека тежка категория. Поражението в тази битка можеше да изхвърли всеки от тях от борбата за титлата. Въпреки това, както се оказа по- време на самата битка, и двамата боксьори са доста далеч от шампионската класа.

Барера, който е известен със слабата си „брадичка“ и напоследък се оказва на платнището в почти всеки двубой, беше наранен още във втория рунд.

Кубинецът попадна в трудна ситуация в шестия рунд, пропускайки десен прав в брадичката си. Барера отчаяно се опитваше да оцелее. Той успя, отчасти защото в средата на битката двамата боксьори бяха изключително уморени и дори по-младият Харт се му отдаде инициативата, като просто вървеше на въжетата в опит да нанесе контраудар с дясната си ръка. Въпреки това Барера, без да се замисля, се хвърляше отдясно на по-младия си съперник и „захапваше“ ударите.

Двамата почти не използваха джебовете си и не работеха в тялото. Барера атакуваше, но през целият мач бяха нанесени малко удари и постоянни „прегръдки“. В осмия рунд Барера беше повален в нокдаун, но самият удар – ляво кроше – не беше чист и кубинецът не беше наранен. Последните няколко секунди от последния рунд, Харт избягваше битката, празнувайки победата си с вдигната ръка. Зрителите освиркаха боксьорите в края на срещата.

В крайна сметка се стигна до съдийските карите, според които победата с резултат 99-90, 96-93 и 97-92 беше присъдена на Джеси Харт.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *