Джарел Милър официално се включи в задължителната програма за допинг-контрол

Джарел „Голямото бебе“ Милър официално се включи в задължителната програма за допинг-контрол, като даде първата си проба в сряда вечерта. В началото на този месец процедурата беше наредена от Атлетическата комисия на щеата Невада (NSAC). като изисква от Милър да преминава такива проверки минимум шест месеца.

„Ще пикая в тази проклета чаша и ще продължа да се движа,“ заяви Милър. „Дори не знам дали повече искам да се боксирам. Може просто да стана рапър. Не знам, на този етап просто бих могъл да играя футбол.

В началото на лятото Милър даде положителна допинг-проба за забраненото вещество GW501516 – известно още като кардарин и ендуробол – преди планираното си завръщане на ринга на 9 юли по ESPN. Милър трябваше да се изправи срещу Джери Форест в The Bubble в MGM Grand в Лас Вегас, в първата си битка след като нокаутира Богдан Дину в 4-ия рунд през ноември 2018 г.

Вместо това, в края на юни той беше наказан от NSAC със задна дата към момента на констатацията на положителната проба. Милър има шанс да намали с шест месеца присъдата си, при условие, че се запише и завърши програмата за допинг-контрол на Доброволната антидопингова агенция (VADA), както и програма за злоупотреба с наркотични вещества, и двете за които е необходимо да си плати.

Завършването на двете програми ще намали наказанието на Милър от 24 месеца на 18, което ще му позволи да се върне на ринга някъде около януари 2022 г.
1 Коментар

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *