Дерек Чисорса: Кубрат Пулев трябва да се извини на Антъни Джошуа

Дерек Чисора смята, че Курбат Пулев трябва да се извини на Антъни Джошуа заради „нелепото си изказване“ относно цвета на кожата му.

Световният шампион на IBF, IBO, WBA (супер) и WBO в тежка категория ще защитава титлите си срещу българин на 12 декември в Лондон, Англия.

39-годишният Пулев обаче предизвика огромен скандал след като коментира цвета на кожата на Джошуа, когато го попитаха за силните страни на британеца.

„Може би трябва да го попитаме, защо говори за тена му? Може би, когато Пулев си прави слънчеви бани, не почернява чак толкова колкото ЕйДжей? Но, знаете ли какво, в днешно време няма смисъл да правите нелепи коментари като този.

Хората са много чувствителни към случващото се в целия свят и мисля, че Пулев трябва да се извини на ЕйДжей и на всички, които са се почувствали обидени, след неговото изказване, и просто да носочи вниманието си към бокса.

Защото в момента да коментираш цвят или раса е неприятно.

Можехте да кажете тези неща преди десет години и хората дори не биха ви обърнали внимание. Но честно казано сега не е много добра идея да коментирате цвета на някой,“ каза Чисора.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *