Дерек Чисора: Усик не е страшен в тежка категория

Претендентът в тежка категория Александър Усик беше представян като някакво чудовище. През първите пет години от кариерата си, прекарани в полутежка категория, Усик стана известен не само като изкусен боксьор, но и като колекционер на колани.

За период от две години, Усик заоюва всяка световна титла в категорията. Последвалото му преминава в тежка категория все още не го е отвело до световна титла, но резултатите са едни и същи. Мисъл и продължение на победната серия.

Въпреки че победите продължават да се трупат, бившият опонент на Усик Дерек Чисора не го счита за чудовището, каквото много хора го изкарват. Всъщност, след като пое няколко от ударите му в брадичката си, 37-годишният британец може да опише опонента си само по един начин.

„Човекът няма удар,“ каза Чисора. „Честно казано, той не е страшен в тежка категория. Физически той не е силен. Изядох някои от най-добрите му удари и това не ме притесни. Активността му е добра, но той няма мощ.

Всичко, което направи, беше да бяга. Бях много разочарован. Мислех, че сме в професионалния бокс, а не при аматьорите. Диктувах темпото, преследвах боя, направих всичко в мача. Всичко, което той направи, беше да бяга.

С движението си той би се справил с Дилиън (Уайт). Ще победи Джо Джойс. Това ще направи с движението си. Ако не сте подготвен за такова придвижване, той ще премине през вас. Той не притежава кой знае колко мощ, но ако не се подготвите за движението му, това ще бъде дълга вечер за вас. „
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *