Дейна Уайт: Искам да кажа нещо на идиотите, които не одобряват „временните’ колани
В последно време UFC раздаде куп „временни“ колани. Например по време на неотдавнашния турнир UFC 236 в двете основни срещи на вечерта бяха заложени „временните“ титли в лека и средна категория. Тогава Дъстин Порие и Израел Адесаня си тръгнаха с такива колани.За съжаление, тези „временни“ колани не винаги гарантират на „временния“ шампион възможността да се срещне с „пълноправния“ шампион. Понякога те дори не получават такава възможност – погледнете какво се случи с Колби Ковингтън и Тони Фъргюсън.

Като имат предвид този факт, някои фенове са критично настроени към избора на UFC да коронова толкова много временни шампиони.

Както винаги президентът на UFC Дейна Уайт бе щастлив да защити такова решение.

„Искам да кажа нещо на онези идиоти, които не приемат временните колани. Ето каква е реалността – колкото по- голям е залогът, толкова по интересна е срещата. Можете ли да си представите битката между Адесаня и Гастелум да бе три рунда? Или пък битката на Порие с Холоуей да не беше пет? Тези титли означават нещо за тях.

Така че, когато влезете в битка в която е заложен колан и знаете какво ви очаква, това ви мотивира. Ето за какво става дума – какъв е залогът. Знаете ли колко много Израел и Гастелум искаха да спечелят тази битка? Изгледайте мача. Ето колко много искаха победата. В битката имаше истински залог. Имаше нещо на линия за което да се бият.

Ако сте Израел Адесаня – ще трябва да изчакате, докато Уитакър се върне и се бие с Гастелум, а след като Израел завоюва колана, той не трябва да чака никого и ще получи процент от платените събития. Как такъв колан може да няма смисъл за никого?

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *