Дейвид Хей: Усик се интересува от двубой с Чисора

Дейвид Хей, мениджър на претендента в тежка категория Дерек Чисора, разкри, че Александър Усик е „заинтересован“ от двубой срещу неговият боксьор.

Има вероятност Чисора и Усик да се бият през 2020 г. за вакантната титла на WBO.

В момента Усик е задължителен претендент за колана на WBO и той очаква да се изправи срещу победителя в реванша между шампиона на WBO, WBA (супер), IBF и IBO Анди Руиз и Антъни Джошуа. Предизвикателството за Джошуа или Руиз – е, че задължителният претендент на IBF Кубрат Пулев също ще настоява да се бие за колана

Ако победителят в този мач откаже да се изправи срещу Усик – тогава коланът ще се оваканти.

„Хората на Усик се свързаха с промоутърът Еди Хърн, за да му кажат, че проявяват интерес към битка с Чисора. WBO ще проведат конвенция в Токио, където ще лобирам за двубой между Усик и Чисора. WBO искат да организират битки между вълнуващи боксьори, затова е напълно логично да санкционират Усик-Чисора,“ каза Хей.юююа.

„Вътрешното ми чувство ми подсказва, че титлата на WBO ще бъде овакантена, защото Усик е труден съперник. Вярвам, че Джошуа ще предпочете да се бие с Пулев, който е по-едър и ще застане и ще се бие, а не с Усик.

Двамата с Ивендър Холифийлд сме единствените боксьори, които са печелили световните титли в полутежка и тежка категория. Усик евентуално би станал третият боксьор, който някога го е правил, така че бих искал да попреча на това.

Независимо дали става въпрос за предстоящия двубой на Чисора или за следващия след него, той ще се бие за световната титла. Представете си Чисора да спечели световната титла? Какъв обрат.“
1 Коментар

  1. Васил ноември 8, 2019 5:04 am  Отговор

    Хубави сметки но без кръчмар,Руиз къде го слагате?

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *