Дейвид Хей: С уменията си Усик би победил 90% от боксьорите в тежка категория

Дейвид Хей смята, че с уменията си Олександър Усик би победил повечето боксери в тежка категория, но той се чуди как украинецът би се справил срещу много по- високи боксьори като краля на WBC Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри.

В събота Усик дебютира с победа в тежка категория след като отказа Чаз Уидърспун в седмия рунд.

„Винаги съм смятал, че той има голям шанс, защото е толкова изкусен боксьор. Неговата защита е най-важна, тъй като той преминава от полутежка в тежка категория. Трябва да сте супер издръжлив или да имате страхотна защита или да удряте изключително силно. Ивендър Холифийлд беше супер издръжлив – умееше да блокира и парира удари, а после да атакува. Аз удрях изключително силно,“ каза Хей.

„Усик е различен – той не е специалист с нокаутиращ удар, той нанася много удари. Той се боксира с обратен гард, така че е сложно да го удариш чисто. Той нанася удари от различни ъгли. Това ще му бъде достатъчно, за да победи 90 процента от боксьорите в тежка категория, но дали той може да го направи срещу някой, който е висок два метра. Предстои да видим. Изглежда, че може.

Фактът, че победи Джо Джойс при аматьорите доказва, че той може да се справи с едър съперник. Този двубой беше само три рунда, но Усик се чувстваше удобно, а физиката нямаше значение.“
1 Коментар

  1. k октомври 15, 2019 10:41 pm  Отговор

    Неубедителен дебют при супер-тежките. Бих го приел, при положение, че опонента имаше поне 30-40 дни за сериозна подготовка, но за 4 дни Усик не показа чак такова силно ниво. Мисля си че му трябват още 1-2 срещи преди да се боксира за колан.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *