Дейвид Хей – скоро ще бъда отново световен шампион

Бившия неоспорим крал на Полутежка категория и бивш световен шампион на WBA в тежка Дейвид Хей,
в момента води преговори за своето скорошно завръщане на боксовия ринг, което по всичко изглежда, може да се случи в САЩ. 33- годишния боксьор иска отново да стане шампион.

“ В момента поясите в тежка категория се държат от различни шампиони. “ – каза Хей. “ Има няколко възможности пред мен, и в зависимост от това, което желая, мога да избера най- доброто за мен. Вярвате или не, скоро ще бъде отново световен шампион. Няма значение по кой път ще поема и колко време ще ми отнеме това.“

Хей не се е боксирал от юли, 2012, когато нокаутира Дерек Чисора. След това получи тежка контузия в рамото, като възстановяването и рехабилитацията отне много време.
Точно, когато Хей беше в състояние да се бие, той отложи на два пъти своите срещи срещу Тайсън Фюри и феновете загубиха вяра в него.

Другия важен въпрос е, кой ще бъде треньор на Хей, когато се завърне? Защото има слухове, че Адам Бут и Дейвид са се разделили. Но на този въпрос Хей отказа твърдо да отговори.

Какъв ли път ще поеме Хей, за да стане отново световен шампион? Може би срещу “ обикновения “ шампион на WBA Руслан Чагаев. Или ще се опита да предизвика победителя от все още неорганизирания двубой за титлата на WBC между Бърмейн Стивърн и Дионтей Уайлдър. Най- малко вероятно изглежда Хей да се бие срещу краля на дивизията Владимир Кличко, който държи поясите на WBA , WBA , IBF.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *