Дан Харди отвърна на критиките на Поли Малянаджи спрямо ММА




Дан Харди скочи до защитава MMA общността след някои обидни изказвания от страна на бившият световен шампион по бокс Поли Малянаджи.



„Лобов и другите бойци от смесените бойни изкуства не изпитват никакво уважение към моя спорт казвайки, че се бием с възглавници и че бокса не е истински боен спорт. Но в бокса има повече смъртни случаи,“ каза Малянаджи.

„Това не означава, че трябва да се омаловажава опасността от смесените бойни спортове или другите бойни спортове, но има причина в боксът да има повече смъртни случаи и мозъчни наранявания, отколкото в другите спортове, защото сме най-опасният боен спорт.“

Неговото изявление разбираемо раздразни много от ММА звездите, включително бившия претендент за титлата на UFC в полусредна категория Дан Харди. По време на MMA подкаста на SiriusXM, Харди каза какво мисли по- въпроса:

„Разочарован съм от факта, че той поставя ММА феновете под общ знаменател,“ каза той. „Ние не попадаме заедно под общ знаменател, не се подиграваме на боксьорите, защото те носят боксови ръкавици. Ние уважаваме бокса, а често боксьорите започват дебат „те срещу нас“ заради разцвета на MMA.

Да се твърди, че бокса е най-тежкия спорт, защото има повече смъртни случаи е нелепо. Може би трябва да анализираме защо има смъртни случаи в бокса и да видим дали можем да го променим, а част от проблема може би е, че те носят боксови ръкавици.

Сега Поли ще получи възможност да усети разликата, когато в битката срещу Артьом Лобов с голи юмруци си счупи ръцете в главата му. Той има слаби ръце и му липсва ударна мощ… Той сам се нахендри, защото ако в срещата срещу Артьом счупи двете си ръце и не може да продължи да се бие кой ще се окаже по- корав?

Онова, което не интересува е кой е най-ефективният и ефективен боен стил. Не сравнявам ММА с бокса, никога не съм го правил. Оценявам бокса като изкуство, но той е само малък елемент от бойните спортове и е толкова прецизен, че не е много подходящ в реални битки. „









Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *