Дани Гарсия – дори не знам кой е Постол

Въпреки че Виктор Постол ( 26 – 0, 11 КО )от Украйна е задължителен претендент на световния шмапион на WBC в Лека Средна категория Дани Гарсия (28-0, 16 КО ), това не означава, че той се намира в полезрението на първенеца.

“ Не искам да показвам никакво неуважение, но аз не знам кой е Постол.“ – написа в Туитър Дани Гарсия . “ Той няма никакви значими победи.“

През май Постол нокаутира Селчук Айдън в 11- тия рунд. След тази победа, той се превърна в задължителен претендент

Миналата седмица се разбра, че на Постол ще бъде платено, за да може Гарсия да се бие отново срещу някой по- слаб съперник с цел да защити колана си на Световния Боксов Съвет ( WBC ). Постол ще запази своята позиция на задължителен претендент, но това не е гаранция, че някога ще успее да получи така желаната среща срещу Гарсия, който може да реши да оваканти титлата си, и да се бие срещу друг съперник.

Тази ситуация доведе до още по- големи критики спрямо Гарсия. Те започнаха от скандалната му победа над Маурисио Ерера през март. Пикът настъпи през Август, когато Дани реши да защитава титлите си срещу абсолютно неизвестния Род Салка, но от WBC се усетиха ( Салка не бе класиран в тяхната ранглиста и по- тази причина няма право да се бие за световна титла ) и не му разрешиха да направи това.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *