Даниъл Кормие: Ако се срещна отново с Джон Джоунс, това ще бъде в лека тежка категория
Шампионът на UFC в тежка категория Даниъл Кормие е готов да проведе трети двубой с шампиона на UFC в лека тежка категория Джон Джоунс и при това той е готов да го направи в категорията в която започна тяхното прословуто съперничество.Кормие ще защитава титлата си срещу Стипе Миочич през август.

„Ако се срещна отново с Джоунс, това ще бъде в категория до 93 килограма. Там той спечели битките и именно в тази категория бих искал да го победя.

Постигнах много и кариерата ми вече не е свързана с Джоунс. В началото това беше така, нали? Защото той ме победи, но аз спечелих титлата в лека тежка категория и се бих там, защитавах колана си три пъти, после станах шампион в тежка категория.

Това ще бъде деветият ми шампионски мач в UFC, така че защо да се притеснявам, че кариерата ми е свързана с някой друг боец? Десет пъти в кариерата си се бих за златния колан. Не се нуждая от никой. Но ако искам да се срещна с Джоунс, тогава ще се срещна, този път решението ще бъде мое.

Когато се подготвям за битка с него, тренирам по-добре, по съм фокусиран и съм сигурен, че онези две вечери, когато Джоунс ме победи, бях по-добра версия на себе си в клетката. Знам колко услия вложих в подготовката за тези битки и мисля, че това ме направи по-силен. Когато преследваш такъв боец, ставаш по-добър,“ каза Кормие.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *