Генади Головкин нокаутира Стив Ролс
Тази сутрин в легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън“ в Ню Йорк, САЩ бившят световен шампион в средна категория )до 72, 6 кг) Генади Головкин постигна победа с впечатляващ нокаут над Стив Ролс в двубой от междинна категория (до 74, 4 кг).В първата си среща след загубата си от Канело Алварес и под ръководството на новия си треньор Джонатан Банкс Головкин трябваше да покаже най-доброто от себе си след като началото на битката беше доста равностойно.

Двамата проведоха първия рунд в опознаване.

Головкин пускаше често дясната си ръка и в повечето случаи ударите му попадаха в целта, но 35-годишният канадец се държеше на ниво и отговаряше с добри удари в тялото на бившия шампион.
Вторият рунд отиде на сметката на Ролс, който успя да държи противника си на дистанция и на няколко пъти вкара мощни десни прави, които разколебаха Генади. Той обаче се завърна в третия, доминирайки близкия бой и използвайки много движение на главата и в кръста.
Тогава дойде и четвъртият рунд, когато след няколко леви прави Ролс се оказа на въжетата с високо вдигнат гард, а Головкин нямаше нужда от много време, за да вкара мощните си „чукове“, последвани от ляв овърхук в главата на Ролс. От този удар колената на Ролс омекнаха и след няколко секунди ляво кроше попадна право в брадичката му, свличайки се мигновено на платнището.

6 коментара

 1. k юни 9, 2019 12:19 pm  Отговор

  Браво. Добрият боксьор се приспособява по време на бой или криза. Кобрата го има , но Тайсън Фюри или Джошуа са на юг от небесата за такова динамично развитие.

 2. Иво юни 9, 2019 4:05 pm  Отговор

  Тоя овъхук беше впечатляващ!

 3. ludmil юни 9, 2019 8:52 pm  Отговор

  Никога не съм бил фен на Головкин, изпитвах известна симпатия към него по- време на срещите му с Канеело и Джейкъбс, но си признавам, че вече не изпитвам уважение към него. Бокса страда ето заради такива срещи.

  • Ангел юни 10, 2019 5:04 am  Отговор

   Е, ти какво искаш – нон стоп да има само мега сблъсъци? Просто няма как. Тоя канадец на хартия беше добър опонент, но до там… Не може без такива срещи. А Генади е страхотен (или по точно беше) но трябва до 2-3 срещи сериозно да помисли за пенсиониране.

 4. Иво юни 9, 2019 10:16 pm  Отговор

  Харесвам ГГГ но си признавам че в втория рунд виках малко за Ролс 🙂

 5. Митко юни 10, 2019 1:47 pm  Отговор

  Фюри и Шварц ще е мега сблъсъка за Людмил. Боя на века между два лърча. ;[

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *