Витали Кличко: За да запази бързината си и да подобри ударната си мощ Усик трябва да тежи около 105-107 кг
Бившият световен шампион на WBC в тежка категория Виталий Кличко сподели мнението си относно преминаването на бившият крал в полутежка категория Александър Усик в кралската дивизия.Усик ще тества водите в новата за себе си дивизия на 25 май в „MGM National Harbor“ Оксън Хил, САЩ срещу Карлос Такам.

„Много момчета имат желание да станат шампиони в тежка категория, но Дон Кинг казва, че има две категории в бокса – тежка и всички останали. Той има предвид, че е много важно да побеждаваш в тежка категория, защото ако станеш звезда в тази категория, се превръщаш в световна суперзвезда,“ каза Виталий Кличко в интервю за „Сегодня“. „Съдейки по опита на други боксьори виждаме, че има много положителни и отрицателни примери за преминаване в тежка категория. За съжаление, има много негативни-Рой Джоунс не завърши много добре, световният шампион Василий Жиров, Тони Белю и Хърби Хайд същата работа. Но истинска звезда беше само Ивендър Холифилд. В тежка категория е важно не само да носиш на удар, но също така да можеш да удряш. Каква е разликата между тежка категория и всички останали? В тежка категория удрят много силно – един удар може да реши изхода на мача. Александър има всичко. Сега той трябва да се подготви добре и ще му стискаме палци да успее.

Следващият му съперник Такам е с добър рекорд, но този двубой, знаете, е да тества водите в тежка категория. Саша няма много победи с нокаут, но ако се изправи срещу Джошуа или други шампиони, бързината ще е много важна, но също така е необходимо да притежаваш тежък удар. Александър по- никакъв начин не трябва да губи бързината си, но трябва да подобри силата на удара си. Защото в тежка категория боксьорите рядко достигат пълната дистанция от 12 рунда. Мисля, че за да запази бързината си и да подобри силата на удара си, той трябва да тежи около 105-107 кг, не повече. „

1 Коментар

  1. Ivo април 23, 2019 9:36 pm  Отговор

    Усик говори, че за мача с Такам ще бъде 97 кг. Виталий му слага още 10 кг незнам как ще ги носи просто. А и от тази снимка изглежда дребен до него!

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *