Виталий Кличко: Ние сме готови да се убием на ринга, но извън него сме в добри отношения

Бившият световен шампион в тежка категория Виталий Кличко коментира един от най-неприятните моменти в своята боксова кариера, а също така призна, че поддържа добри отношения с много от бившите си съперници на ринга.

Кличко е бил много притеснен след двубоя със Шанън Бригс, когато противникът му беше откаран в болница – веднага след двубоя той изпадна в безсъзнание след много пропуснати удари.

„Когато ми казаха, че е припаднал, изтичах в болницата. Това е най-лошото нещо, което може да се случи – противникът ви да получи нараняване, което може да му причини сериозна травма. Всички журналисти бяха близо до интензивното, само жена му беше допусната вътре. Влязох, Шанън Бригс лежеше разсъблечен, на системи т.н. Той отвари очи и ми каза: ‘Кличко, ще те убия в следващата битка!’ Все едно камък падна от сърцето ми. Е, Слава Богу! Успокоих се, че с него всичко е наред.

Да, може би в един момент сме готови да се убием на ринга, но извън ринга не познавам нито един спортист, с когото да съм в лоши отношения. И много често след двубой можете да видите боксьори, когато седят прегърнати, които буквално няколко часа преди това брутално са се млатили. Те си приказват, оплакват се един на друг за болежките от двубоя. Имам прекрасни, приятелски, човешки отношения с онези момчета, с които съм се срещал на ринга. Не е тайна, че когато излизате ринга, основната ви цел е да победите опонента си възможно най-бързо. Желателно е в хоризонтално положение. Но в крайна сметка в нормалния живот оставаме приятели. И това е най-важното. Знаете, че животът е много по-дълъг от дванадесет рунда.“1 Коментар

  1. Гошо януари 11, 2020 1:16 am  Отговор

    Да бе, защото с Люис сте големи приятели или брат ти с Хей, Фюри, Пулев и останалите, освен Джошуа.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *