Боксови резултати от уикенда

Тази сутрин в подгряващата карта на Гарсия-Кембъл в American Airlines Center в Далас, САЩ Рене Алварадо беше надигран от Ричард Гутиерес в реванш. Първата среща, която се проведе през 2017 г., беше спечелена от Алварадо с нокаут. Гутиерес, обаче, този път беше повече от готов за предизвикателството. Той разклати Алварадо в първи рунд и след това го повали два пъти в третия рунд и отново в дванадесетия рунд, за да спечели с единодушно решение 113-112 и в трите съдийски карти.

Нокдаунът в дванадесетия рунд се оказа разликата между победата и загубата за Гутиерес, който завоюва световната титла на WBA в категория супер перо.

=====

Близнакът на Рене Алварадо, световният шампион на IBF в категория лека муха Феликс Алварадо обаче запази титлата си след като победи с технически нокаут в десетия рунд бившия шампион на IBF в категория минимум Ди Джей Крийл. Алварадо свали Крийл във втория и четвъртия рунд, преди да го обсипе с много мощни удари с дясната ръка в десетия рунд, което принуди рефера Марк Кало да прекрати побоя.

=====
Световната шампионка на WBC и WBO в супер средна категория Франшон Крюз-Дезърн изпълни обещанието си. Тя диктуваше темпото в битката, демонстрира отлични боксови умения и победи с единодушно решение коравата ветеранка Ашли Къри. Тя не спря да удря в главата и тялото играещата с обратен гард Къри в продължение на осем рунда. Крюз-Дезърн преследваше Къри през цялото време, докато единствената надежда на Къри, която влезе в мача с наднормено тегло, беше да нанесе случаен удар. Крюз-Дезърн нарани Къри няколко пъти, но не успя да я нокаутира и в крайна сметка след 80-72 в трите съдийски карти постигна победата.Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *