Боб Аръм: Много малко хора познават Уайлдър

Главният изпълнителен директор на Top Rank Боб Аръм има изградена стратегия за популяризиране на името на Тайсън Фюри в САЩ.

Той вярва, че мача на Фюри със световния шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър през декември е щял да бъде много по-голям – ако имената на двамата боксьори бяха достатъчно популярни.

Тогава битката завърши със спорно равенство.

Според Аръм, ако името на Уайлдър бъде популяризирано правилно от Premier Boxing Champions, които работят с Fox Sports и Showtime, то реваншът с Фюри ще бъде много по-голям от първата среща.

„Трикът е да популяризираме тези боксьори, така че хората, любителите на бокса, всички да ги разпознават, и да предизикват по- голям интерес. Сега можем да направим това с Фюри. Надявам се, че ще успеят да го направят с Джошуа, както и с Уайлдър. Ако това стане, парите в тежка категория, които ще потекат ще бъдат огромни. Можете да изправите тези момчета на ринга и да разчитате да продажбата на два милиона платени събития,“ каза Аръм.

„Но трябва да се популяризират тези боксьори, за да стигне дотам. Хората не познават Уайлдър. Наистина. Излезте на улицата и попитайте за него, много малко хора ще ви отговорят кой е той. Спомням си през 80-те, когато вървях по улицата и разговарях с хората за Шугър Рей Ленърд или Марвин Хаглър, всички ги познаваха.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *