Боб Аръм: Джошуа никога няма да бъде същият, реванша с Руиз е лудост

Преди битката на Антъни Джошуа с Анди Руиз младши, изпълнителният директор на Top Rank Боб Аръм е очаквал Джошуа да има много малко проблеми с Руиз.

Но не точно това се случи на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

Руиз постигна една от най-големите изненади в историята на бокса като повали Ажошуа четири пъти в нокдаун, за да постигне победа с технически нокаут в седмия рунд и да завоюва световните титли на WBO, WBA (супер), IBF и IBO.

Според Аръм британецът никога няма да бъде същият боксьор дори и при победа над Руиз в реванша.

„Антъни Джошуа би могъл да победи Руиз, но никога няма да бъде същият. В бокса много зависи от психиката. Противниците му никога няма да изпиват уважението, което биха имали преди. Никой не можеше да победи Майк Тайсън преди да го победи Бъстър Дъглас. Тогава момчета като Евандър Холифилд осъзнаха, че имат добри шансове да победят Майк, защото предстанаха да се страхуват от него,“ каза Аръм.

„Хората считаха Джошуа за най-добрият боксьор в тежкз категория или поне за един от най-добрите. Но щом Анди Руиз може да го свали в нокдаун четири пъти, тогава всеки боксьор може.

Ако отново изправят Джошуа срещу Руиз, е глупаво. Ако битката беше продължила 12-сет рунда и Руиз беше победил по точки, тогава щеше да е различно. Но Джошуа загуби по брутален начин от Руиз. Той беше бит и нокаутиран. Не беше случаен удар. Беше повален четири пъти. Не трябва да изправят Джошуа срещу Руиз, докато той не се възстанови и не си върне увереността.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *