Боб Аръм: Васил Ломаченко е най- техничният боксьор от времето на Мохамед Али

Промоутърът Боб Аръм е прекарал по-голямата част от половин вековната си кариера, промотирайки някои от най-добрите боксьори в историята. Но Мохамед Али винаги е бил считан за боксьор от друга категория.

След като през последните години е неразделна част от екипа на Васил Ломаченко, Аръм е готов да постави името му в категорията на Али.

„Когато Али беше в разцвета на силите си, преди трите години и половина, в които не можеше да се бие, той беше изключително техничен боксьор,“ каза Аръм .“Той чудесно контролираше дистанцията и умело се движеше по ринга, както никой дотогава не го беше правил. Ломаченко притежава същите умения. Ломаченко е технически най-добрият боксьор, който съм виждал от онзи ранен Али.

Ломаченко е благословен с едно оръжие, което никой в света няма и то е неговият треньор и баща Анатолий. Според мен той е най-добрият треньор в света.

Васил Ломаченко не иска лесна битка или да спечели с решение, той иска да победи, като унищожи опонента си. Флойд Мейуедър беше страхотен дефанзивен боксьор. Но за разлика от Мейуедър, Лома винаги търси начин да унищожи противниците си. Това е, което го прави любимец на феновете.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *