Боб Аръм: Антъни Джошуа не успя да нокаутира огоения Анди Руиз, Кубрат Пулев ще го победи

Легендарният промоутър Боб Аръм зададе въпроса защо Антъни Джошуа не тръгна да нокаутира Анди Руиз младши, който беше с наднормено тегло.

Джошуа си върна световните титлии на WBA (супер), WBO, IBF и IBO в тежка категория след победа над Руиз с единодушно решение на 7 декември в Саудитска Арабия.

Докато някои бяха впечатлени от представянето на Джошуа, други останаха разочаровани от резултата поради неоформеното тегло на опонента му. Руиз влезе в двубоя около 130 кг. Това го направи вторият най-тежък боксьор в историята, който защитава световна титла след Бъстър Дъглас.

Аръм, който промоутираше Руиз докато той се боксираше под егидата на Top Rank, даде брутална и честна оценка за резултата.

„Боксьорите имат отговорността не само пред себе си, но и пред обществеността. Руиз отказа да поеме тези отговорност, изглеждайки като огоено прасе. Той очакваше, че въпреки наднорменото си тегло може да защити титлите си, но не се получи.

Сътщата вечер всеки добър боксьор от тежка категория би победил Анди Руиз. Вие го знаете и аз го знам. Джошуа направи онова, което трябваше да направи, но не заслужава признание за представянето си.

Всички останали боксьори в дивизията, виждайкит формата, в която беше Руиз, щяха да търсят нокаут и да го нокаутират.

Имам боксьор, който смятам, че ще победи Джошуа заради неговия стил. Той е следващият съперник на Джошуа. Той е задължителният претендент за IBF – Кубрат Пулев, българинът.

Така че нека да видим дали Джошуа ще е шампион, когато Уайлдър и Фюри завършват битката си. Джошуа трябва първо да се бие с Пулев, а чак след това с Усик.“
5 коментара

 1. Васил декември 30, 2019 7:06 pm  Отговор

  Мачкай Кобрааа

 2. Гошо декември 31, 2019 4:05 am  Отговор

  Точно стилово Пулев е удобен за Джошуа, най-удобния от Молина насам. Не случайно бяха разочаровани от пропадането на мача предния път. Шансовете са да нокаутират Джошуа на спаринг, да не успее да вкара чист удар и Пулев да е открил тайната добавка на супермен. А, или ще има пролетен поздрав за щъркелите.

 3. Митко декември 31, 2019 12:30 pm  Отговор

  Тоя път може и Пулев да е нокаутиран на спаринг ако привлекат Даниъл Дюбоа във камп лагера. Пулев ако иска добър и подходящ спаринг партньор това е човека.

  • Гошо декември 31, 2019 2:01 pm  Отговор

   Абсолютно.

 4. k декември 31, 2019 11:07 pm  Отговор

  Мисля че Кобрата ще излезе много тактически подготвен, но има едно влияние да се търси накаут по американските пинизи в играта му без последния мач. Това ще му изиграе лоша шега. Трябва да пресира с джеб, да го уморява не толкова физически, а психически. Нашия го умее това, но поддаде ли се на емоция преди 8-9 рунд ще се озове на пода.
  Джебове на кубици, далечна дистанция, когато се налага и близка за измъкване и бягане от средна, където комбинациите на Културиста са опасни. Има огромният шанс да простре щангата. Но всичко зависи от дисциплината и контролът над емоциите му.
  Има и по-подходящи от Бюбоа. Не мисля, че младото негро би изкарало по същият начин 12 рунда.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *