Благой Иванов: Победата над Тай Тувайса не беше най-трудната в кариерата ми

Благой Иванов коментира победата си над Тай Тувайа с единодушно решение на турнира UFC 238.

„Не, това не беше най-трудната ми победа. Туиваса е корав съперник, млад. А и тук няма лесни срещи. Спечелих и трите рунда. И двамата сме професионалисти и сме подготвени добре,“ каза Иванов.

„Още от самото начало той започна с ритниците, но в последния рунд явно се беше понатрупало в повече и всеки от ударите му се усещаше повече.

Знаех, че ще го свърша, защото го бях хванал много хубаво. Знаех, че сме в края на рунда и в крайна сметка се получи така, че времето му помогна иначе всичко приключваше. Ударите му с лакти бяха доста плътни, но бях подготвен за тях.

Искам да благодаря на всички българи, които ме подкрепиха и на всички, които са гледали срещата ми. Благодаря и на моето семейство. Правя го за тях и за България!

Вече съм в Топ 10 и определено има много интересни имена там. С моя мениджър си говорихме, че може да се срещна с Дерек Люис. Но първо да почина малко повече и към кря на годината смятам, че отново ще се бия.“
16 коментара

 1. Иво юни 9, 2019 4:12 pm  Отговор

  Спомена и че иска поляка Мерчин Тибура на мен по ми допада като съперник.

 2. Митко юни 9, 2019 7:35 pm  Отговор

  На Благой му липсва ръст. Боя във стойка му идва труден. Повечето топ бойци са по едри от него.

  • Иво юни 9, 2019 7:55 pm  Отговор

   Така е всички освен шампиона са по високи от него.

   • ludmil юни 9, 2019 8:33 pm  Отговор

    Коцентрирай се върху Дионтей Уайлдър. Атига с тия ричове, спорта не се оповава само на това:) Все пак ще ви посъветвам да сравните ръста на Кормие и на Благо:)) Истината е че на Иванов просто му липсва класа.

    • Митко юни 9, 2019 9:13 pm  Отговор

     Людмиле ти сигурно ръкавици през живота си не си си слагал, ама пишеш колкото да не заспиш. Какво да се концентрирам върху Дионтей Уайлдър ? Спамиш излишно. Идната събота любимеца ти ще се боксира със някакъв лърч като него, тъй че ти се концентрирай. Слагай тениската във 5 часа сутринта и залягай пред някой стрийм. ;]

     • ludmil юни 9, 2019 9:28 pm 

      Разбира се, че не съм слагал ръкавици. Защо трябва да слагам:) Ти определено си слагал, но не и боксови ръкавици:) Не знам точно кое считаш за спам:))

     • Митко юни 9, 2019 9:41 pm 

      Първото изречение ти е спама. Личи си че ни си слагал и пишеш наизуст неща. Ако беше слагал ръкавици и правил спаринги със по едри момчета щеше да разбереш нещата.

     • ludmil юни 9, 2019 10:03 pm 

      На теб почти всяко изречени е спам:) Най- важното е, че ти знаеш какво пишеш и да си разбираше, На мен лично не ми пречи:) Просто навсякъде шишеш за ръста и рича:) а не за него друго:)) Иначе отдавна казвам, че бокса в БГ отдавна е на дъното и няма да се орпави скоро. Тъй като много хора са слагали ръкавици:)) и като отидат в НСА или там както се казва дават тапия за треньор на всеки събул се по- къси шорти и потник:)) А това не е редно:)

 3. Иво юни 9, 2019 9:38 pm  Отговор

  Аз си бях изградил образ на Митко че е поне 2м. и затова говори с такова пренебрежение към ниските боксьори, но той го разби наскоро като каза колко е висок 😀

  • Митко юни 10, 2019 12:04 am  Отговор

   Аз пък си изградих образ за вас че сте по 165см и не харесвате високите момчета защото се комплексирате от тях. Разбира се че височината и разтега дават предимство на един боец. Стига и да има заложени качества и умения. Ако говорим за бокса то историята помни шампионите. Не знам вие помните ли ги. Валуев, Витали, Ленъкс, Владимир. От по новите Уайлдър, Фюри, Джошуа.

   • ludmil юни 10, 2019 12:19 am  Отговор

    Убеди ме с доводите си:)))

 4. Дидо юни 10, 2019 11:43 am  Отговор

  Митко е прав за мен за разтега. От двама боксьори с подобни качества и различен ръст, според мен ще победи по-високият, в същото време ако по-малко високият е с повече качества би победил той, Кормие е пример за това. Аз съм над 190, много голям разтег и във форма, но не бих имал шанс примерно срещу Митко ако наистина има опит в залата, макар и с по-малък разтег, понеже на мен ми липсва опит в залата.

 5. Иво юни 10, 2019 1:04 pm  Отговор

  Демек всеки боец загубил от по дребен е посредствен :)))

 6. Митко юни 10, 2019 1:41 pm  Отговор

  Кормиер го видяхме срещу Джоунс как беше пребит и нокаутиран. Джоунс също е показател със по сериозния си обсег. Със или без допинг пак ще го пребие. ;[

 7. Дидо юни 10, 2019 9:15 pm  Отговор

  Защо да е посредствен, просто другият е бил по-добър. И Мохамед Али е падал, посредствен ли е

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *