Бащата на Анди Руиз младши е разочарован от теглото му, липсата на тренировки

Анди Руиз старши, баща на бившия шампион в тежка категория Анди Руиз младши, не е доволен от подготовката и представянето му в реванша му срещу Антъни Джошуа.

Руиз младши беше надигран Джошуа с единодушно решение и загуби световните титли на WBA (супер), WBO, IBF и IBO.

„Анди си мислеше, че ще се справи с килограмите в двубоя. Преди месец му казах,’Няма да се справиш добре с теглото. Ще ти бъде твърде трудно, защото ще се измориш и няма да се движиш.’ Той влезе в мача с наднормено тегло, ето къде беше проблемът. Теглото му беше твърде много за тялото му. Той тежеше 128, 4 кг. Освен това, след кантара се нахрани и тежеше повече от 131 кг. Нямаше как да се справи добре, така че сега той си е научил урока и ще се върне,“ каза Руиз старши.

„Във всички битки, които е провел в кариерата си, е тежал 111 кг, 115 кг, 117 кг. Последният път, когато се би, бе 121, 6 кг и се чувстваше комфортно, но аз му казах: ‘Трябва да отслабнееш’, но тогава нямахме достатъчно време, за да отслабне. Ето защо той се би с това тегло. Той не слушаше заради славата. Караше Ролс Ройсът си, беше с приятелите си, купонясваше и не слушаше лагера. Той тренираше сам. Наехме къща в Манхатън Бийч, за да сме заедно. Той не пожела да е с нас. Остана с негов приятел и се опитаваше да тренира сам. Това беше най-лошият лагер, който можеше да проведе.“
6 коментара

 1. Гошо декември 10, 2019 11:47 pm  Отговор

  Наял се като свиня точно преди кантара и веднага след това. Това е свинщина отвсякъде и не приляга на шампион.

 2. Митко декември 11, 2019 12:44 pm  Отговор

  Моето мнение е че е бил към 140 кила и заради по краткия и лош камп лагер е свалил малко и не могал да влезе във очакваните за него килограми.

 3. Митко декември 11, 2019 12:46 pm  Отговор

  Демек след мача покрай славата и купоните е налял доста и после е очаквал да ги свали бързо.

 4. Тончо декември 11, 2019 4:51 pm  Отговор

  Дебел е да, но Джошуа се би като страхливо момиченце. Явно още му държеше влага от предният път. Тогава така и не разбра от къде му дойде. Руис ако се върне на 120 или по-малко кила няма кой да го бие. В първият мач показа удивителна подвижност и носи много на бой. Падна в нокдаун, стана изтръска се все едно нищо не е било и го метна.
  Ако е дисциплиниран пак може да се върне на върха.

 5. Цветан декември 12, 2019 9:43 am  Отговор

  Определено не му отиваше да е шампион, но поне тресна културиста.

 6. Митко декември 12, 2019 1:16 pm  Отговор

  Така е, аз лично писах след кантара, че заслужава нокаут затова че е нямал тая дисциплина на трениране и хранене. Ако беше се вкарал във ред и беше излезнал във прилична форма пак щеше да го тресне.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *