Антъни Джошуа: Онзи Чисора, който преди две срещи се би с Уайт, ще създаде проблеми на Усик

Световният шампион на IBF, IBO, WBO и WBA (супер) в тежка категория Антъни Джошуа счита Дерек Чисора като много опасен противник за Олександър Усик.

Усик, който е бивш безспорен шампион в полутежка категория, ще участва във втория си двубой в кралската категория, когато се изправи срещу Чисора на 23 май на O2 Арена в Лондон.

Усик направи дебюта си в тежка категория миналия октомври, когато нокаутира Чаз Уидърспун.

„Онзи Чисора, който преди два двубоя се изправи срещу Дилиън Уайт ще създаде проблеми на Усик,“ каза Джошуа.

„Гледах битката на Чисора срещу Дейвид Прайс и си мислех,’Защо Прайс не контролира Чисора?’ Послед играх спаринг с Чисора. Знаете ли, човекът е силен. Той не се шегува. Изказам своето уважение към Дилиан за това, че се справи два пъти с него. Трябва да се постараеш, за да контролираш Чисора 11-12 рунда.

Може ли Усик, който е от полужтежка категория да контролира Дерек Чисора? Да, благодарение на краката и движението си. Бях достатъчно едър, за да го направя с Анди Руиз младши, да го накарам да почувства мощта ми. Руиз младши знаеше, че ако тръгне безрасъдно напред, тогава ще мога да го ударя. Когато се биете с някого и не се притеснявате от неговата мощ, т.е. ако Чисора не се притеснява от мощта на Усик, тогава за Усик могат да възникнат сериозни проблеми. Но отново – Усик е един от най-добрите боксьори от това поколение, които светът някога е виждал.“1 Коментар

  1. Митко март 26, 2020 12:31 pm  Отговор

    Уайт и Чисора бяха на кантар. Според много хора Чисора трябваше да вземе и двата боя. Втория Уайт го спаси нокаута. Чисора се откри, заради отнетата точка и това му изигра лоша шега. Във съдиийските карти Чисора е водил до този момент. Нека да каже циганчето как Пулев се подигра със Чисора или тогава не е бил във форма ? Играеш до толкова колкото ти позволи съперника… Играта на Пулев от дистанция е добра, когато физически превъзхожда противника.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *