Александър Поветкин не успя да си осигури услугите на Джърмейн Франклин като спаринг-партньор за двубоя срещу Уайт

Бившият шампион на WBA в тежка категория Александър Поветкин не успя да си осигури услугите на Джермейн Франклин като спаринг партньор поради продължаващата пандемия от коронавирус.

Планирано е Поветкин да се срещне с Дилиън Уайт на 2 май в Манчестър, Англия – макар че срещата вероятно ще бъде отложена.

Олимпийския шампион искаше Франклин да имитира стила на Уайт, но настоящите ограничения за пътуване попречиха на американецът да пътува до Русия.

Промоутърът на Франклин, Дмитрий Салита, се надява неговата непобедена надежда все пак да получи шанс да играе спаринг с Поветкин в бъдеще.

„Смятам, че Джърмейн е най-добрата американска надежда в тежка категория и след като напълно се развие, има уменията да стане световен шампион в тежка категория,“ каза Салита.

За него е безценно преживяване да бъде в тренировъчен лагер с опитен боксьор като Поветкин, който се готви за голям двубой срещу Уайт. Джермейн е изключително атлетичен за боксьор от тежка категория. Той е талантлив най- малкото колкото Уайт.“

Джърмейн Франклин се надяваше да се завърне на ринга на 9 май в Мичиган, САЩ в подгряващата карта на срещата между Клариса Шийлдс и Мари Ив Дикер – но събитието беше отложено в четвъртък поради продължаващата пандемия.

„Джърмейн е само на 26 години и единствено ще става по-силен физически. В един момент той ще бъде готов за елита.“
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *