Александър Поветкин: Не мисля за оттегляне, ще се върне скоро на ринга

Бившият олимпийски швмпион в супер тежка категория и бивш световен шампион в тежка категория Александър Поветкин въобще не възнамерява да прекратява кариерата си, а планира да започне подготовка за следващия си двубой в близко бъдеще.

Поветкин заяви, че следващата му битка все още не е договорена.

Късно миналата година Поветкин оперира лактите си. По-рано беше съобщено, че той може да проведе следващата си битка през май, най-вероятно срещу Олександр Усик, който дебютира в тежка категория – но споразумение така и не беше постигнато, а сега Усик ще се изправи срещу Карлос Такам.

В последния си двубой Поветкин загуби от шампиона на WBA (супер), WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа.

„В момента не мисля за край на кариерата си. Както вече казах, все още изпитвам желание да продължа да се бия. Ще видим как ще се държи тялото ми, но не възнамерявам да прекратявам кариерата си точно сега. Готов съм да започна подготовка за следващата си битка,“ каза Поветкин.

Поветкин има рекорд от 34 победи (24 с нокаут) и две загуби. Боксьорът скоро ще навърши 40 години.

„Аз тренирам и на практика се възстанових от операциите на лактите. Имаше много разговори, че ще се бия с Усик и аз наистина се интересувах от такава битка. Съвсем скоро ще определим следващите си стъпки,“ каза руския боксьор.
Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *