Адам Ковнацки: Аз съм един от най- добрите в тежка категория, ще докажа в следващия си двубой

Адам Ковнацки имаше честта да оглави последното боксово събитие в Съединените щати.

На 7 март в „Барклейс център“ в Ню Йорк, той беше нокаутиран от Роберт Хелениус в четвъртир рунд.

„Трудно е,“ каза Ковнацки. „Преди всичко, бях поставен в челната петица в ранглистата на всички санкциониращи органи. Изведнъж губите, и при това от аутсайдер. Роберт ме намери с добър удар.

Това беше нова ситуация за мен, тъй като бях наранен. Научи ме как се възстановявам. Вместо да направя крачка назад и да се опитам да се движа наоколо, пристъпих напред, опитах се да се бия с него. Този удар ме нарани, малко ме заболя и той ме свали. Станах, но той ми се нахвърли с много удари и реферът спря двубоя. Това беше урок, от който трябва да си извлеча поука.“

Двубоя се проведе седмица преди спортните събития да бъдат прекратени. Но 31 годишният поляк е готов да възобнови кариерата си, когато спортът се поднови.

„Участвах в последното голямо боксов събитие, когато всичко това се случи,“ каза Ковнацки. „Дано съм първият, който се върне, за да покажа на всички, че това беше грешка. Роберт Хелениус е човек, когото бих победил девет от десет пъти и онази вечер се случи този един път.

Онова, което се случи онази вечер, беше грешка. Все още съм един от най-добрите боксьори в тежка категория в света. Ще го докажа в следващия си двубой. „Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *