Хулио Сезар Чавес младши: Почти не се храних две седмици, за да вляза в категорията за двубоя с Канело Алварес

Бившият световен шампион на WBC в средна категория ( до 72, 6 кг ) мексиканеца Хулио Сезар Чавес младши (50-3-1, 32 KO) беше подложен на унищожителни критики заради отчайващото си представяне в двубоя срещу Саул “ Канело “ Алварес (49-1-1, 34 KO), в който беше буквално спукан от бой от по- младия си сънародник. Срещата между Чавес и Алварес се проведе в междинна категория до 74, 6 кг., като Хулио беше заплашен с глоба от $1 млн., за всеки килограм над определения лимит.

Според Чавес младши, той почти се е погубилил, като не се е хранил с почти нищо в продължение на две седмици. Той влезе без проблеми в уговорената категория.

“ Разбирам, че напълно заслужавам всички критики, които получавам сега, но никой не знае какви усилия трябваше да положа, за да вляза в категорията – каза Хулио Сезар Чавес младши. – Аз приемам конструктивната критика, и аз ще продължа да тренирам усилено. След няколко седмици ще се върна в Мексико, за да продължа тренировки с Начо Беристайн.

Малко хора вярваха, че ще мога да вляза в тегловата категория, но аз успях. Вярно е, че това ми костваше силата. Последните две седмици преди двубоя, аз се хранех много малко, а през последната седмица – почти нищо. Умът ми искаше да се бие, но тялото ми не беше в състояние да го направи. Мисля, че това беше най-лошото представяне в кариерата ми. Аз паднах, но аз ще се изправя. Аз бях в състояние да направя килогрмаите, но това ми струваше емоционален дисбаланс, към което се добави и умората от възстановяването на клиограмите. Само си представете, че това беше най-голямата глоба за наднормено тегло в историята! „

=====================================================================================

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
4 коментара

 1. Ivo май 11, 2017 1:55 pm  Отговор

  Кой ге е карал да се съгласява на тези килограми да се бие?

 2. Иво май 11, 2017 2:02 pm  Отговор

  Никой не му е виновен имаше предостатъчно време да влезе в категорията…

 3. Xaxa май 11, 2017 4:41 pm  Отговор

  Кой ще яде мекици през другото време 😀

 4. N май 11, 2017 8:31 pm  Отговор

  То да тренираш хубаво, ама да знаеш какво тренираш, не само да кръстосваш ръце във въздуха по 1000 пъти на ден първо, и второ с тая стойка дето я има няма как да победи някой от големите в бокса!

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *