Хасан Ндам Нжикам постигна противоречива победа над Рьота Мурата и завюва вакантата титла на WBA до 72, 6 кг

Ariake Colosseum, Токио, Япония. В двубой за вакантната световна “ редовна “ титла на WBA в средна категория (до 72,6 кг) камерунеца Хасан Ндам Нжикам (36-2, 21 КО) постигна противоречива победа след разделено съдийско решение над фаворита олимпийския шампион от 2012 г., Рьота Мурата (12-1 9 КО).

Битката започна в спокойно темпо. Мурата проведе първите няколко рунда в разузнаване на по-техничния си и по-бърз съперник. Въпреки това, в четвъртия рунд японеца изпрати в нокдаун Нжикам с мощен десен крос. Камерунеца изключително трудно се изправи, но все пак продължи мача. Мурата се нахвърли върху жертвата си, но не успя да го довърши. В петия рунд боксьорите зарадваха феновете с атрактивни размени. Впоследствие Нжикам беше спасен от нов нокдаун благодарение на въжета на ринга. В шампионските рундове японеца вдигна темпото, но Нжикам не спря да се движи.

По- всичко изглеждаше, че победата ще отиде в домакина нещо, което не предизвика съмнение, дори и във френските коментатори, които дадоха победата на Мурата с голяма разлика. Затова всички се оказаха изключително шокирани когато беше обявен резултата: един от съдиите даде победата на Мурата с 117-110, а другите двама, очевидно, са гледали някоя друга битка 115-112 и 116-111 за камерунеца. Бойния портал даде 118- 109 за Мурата.

==========================================================================

Уважаеми приятели!

Ако желаете съществуването на сайта да продължи – ПРАВЕТЕ ДАРЕНИЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ!

IBAN : BG 95DEMI92401000148388 –
При банка – „Търговска Банка Д“ АД („Д Банк“)
BIC DEMIBGSF
Получател : Людмил Александров
1 Коментар

  1. Иво май 20, 2017 4:32 pm  Отговор

    Странно решение аз дадох 4-5 рунда на н’Дам , Били Джо Може да съжалява Мурата му е предлагал 2мил да се бие с него в Япония
    Не съм впечатлен от Мурата обаче но ще ми е интересно да го видя с Джеикъпс Лемьо Куилин

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *