Хайме Мунгуя: Искам да се бия с Канело и Головкин
Световния шампион на WBO в лека средна категория Хайме Мунгуя би искал да вземе участие в голяма битка в бъдеще – и такава възможност той може да намери в средна категория.През май миналата година Мунгуя беше на крачка от двубой с шампиона на WBC, WBA и IBO Генади Головкин.

Но Атлетическата комисия на щата Невада не одобри битката – обяснявайки, че Мунгуя никога не се е боксирал в средна категория и не притежава опит на най-високо ниво.

„Радвам се, че не ми позволиха да се срещна с Генадий Головкин. Добре, че тогава нашата битка не се състоя, защото сега кариерата ми е в по-добра позиция. Разбира се, бих се представил по- добре от Ванес Мартиросян. Щях да изляза на ринга с манталитета на победител и да нанеса много повече удари.

Знам със сигурност, че щях да изглеждам много по-добре, но благодаря на Бог, че това не се случи, защото спечелих шампионската титла и сега я защитавам. Искам да се бия с Канело и Головкин. Следващата година ще премина в средна категория. Не мога да кажа, че съм пълна противолопожност на Канело. Но знам със сигурност, че и двамата представляваме Мексико на световната сцена. Искам да стана следващият идол на мексиканците, като Хулио Сезар Чавес старши. Виждам себе си като такъв след няколко години, “ каза Мунгуя.

3 коментара

  1. Иво февруари 4, 2019 4:50 pm  Отговор

    Не е зле младежа има тежки ръце но с тая защита и ГГГ и Канело ще го нокаутират ако се бият скоро.

  2. ludmil февруари 4, 2019 4:54 pm  Отговор

    Мунгуя не е нищо повече от дангалак:)) И Али и японеца ги превъзхождаше физически, В средна ще изметата ринга с него

  3. Иво февруари 5, 2019 2:47 am  Отговор

    Аз се надявам де Ла Оя да си спази думата и да го пусне на малкия Чарло но това е малко вероятно.

Напишете коментар:

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *